GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν κρύβουν την αγωνία και τα παράπονά τους οι τοπικές αρχές για το νέο lockdown στην Ξάνθη

  Δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους οι τοπικές αρχές του νομού για τα νέα περιοριστικά μέτρα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που «πιάνου...

 


Δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους οι τοπικές αρχές του νομού για τα νέα περιοριστικά μέτρα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που «πιάνουν» και τη δική μας περιοχή, καθώς διαφωνούν με τα κριτήρια που αυτά ελήφθησαν. Την ίδια στιγμή, διάχυτη είναι η αγωνία για το μέλλον της οικονομικής δραστηριότητα του τόπου.
  Αναλυτικότερα, η ένταξη της Ξάνθης στις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή εκείνες με αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία για όλη την τοπική κοινωνία. Μετά από τόσες θυσίες κι ενώ όλοι πίστευαν, ότι φτάσαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα του νομού, βρεθήκαμε ξαφνικά στο «κόκκινο». Ένα ακόμη, δηλαδή, καίριο «χτύπημα» στην τοπική μας οικονομία αλλά και την κοινωνική ζωή του τόπου.

  «Διαφωνούμε με την επιβολή lockdown στο νομό Ξάνθης, λόγω των μειωμένων κρουσμάτων στην περιοχή. Είναι εντελώς άδικο που βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση. Άποψή μου είναι ότι ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται σε κάθε περιοχή, θα πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη αντιμετώπιση κι ο καθένας να επωμίζεται αυτό που του αναλογεί…» σχολιάζει, χαρακτηριστικά, για το θέμα, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μανώλης Τσέπελης.

«Τα μέτρα είναι άδικα γιατί είναι οριζόντια για όλη την Ελλάδα και δεν λαμβάνουν υπόψη τα κρούσματα σε κάθε περιοχή. Πέρσι, επιβλήθηκαν δικαιολογημένα μέτρα στο νομό Ξάνθης, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Τότε, όμως, αυτά δεν αφορούσαν όλη τη χώρα. Τώρα, επειδή το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Αττική, πάρθηκαν μέτρα για όλη την Ελλάδα, πλήττοντας το εμπόριο και τις μετακινήσεις όλων των πολιτών. Οι περιορισμοί που μπαίνουν σε κάθε περιοχή, θα έπρεπε να είναι ανάλογα με τα κρούσματα που αυτές παρουσιάζουν.

  Άλλωστε, οι μικροί Δήμοι της Περιφέρειας δεν μπορούν να συγκριθούν με τους Δήμους της Αττικής. Οι πολίτες των δικών μας Δήμων πρέπει να μετακινούνται υποχρεωτικά προς το κέντρο του Νομού, την πόλη της Ξάνθης, για να μπορούν να ψωνίσουν, να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές και πάει λέγοντας. Σαν Δήμοι, βέβαια, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, στο πλαίσιο αντίδρασης, παρά, μόνον, να εκφράσουμε τα παράπονα και τη διαφωνία μας…» σχολιάζει, από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αβδήρων, κύριος Γιώργος Τσιτιρίδης.

  Ενώ, ο Δήμαρχος Τοπείρου, κύριος Θωμάς Μίχογλου, με σημείο αναφοράς τα νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης, αναφέρει μια παλιά λαϊκή ρήση όλο νόημα, «όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια»…

  Και συνεχίζει, «εμείς, τουλάχιστον, τους τελευταίους πέντε – έξι μήνες δεν έχουμε πολλά κρούσματα στο νομό. Θα μπορούσαν να διαχειριστούν διαφορετικά την κατάσταση. Βέβαια, η πανδημία είναι απρόβλεπτη κι από εκεί που τα κρούσματα είναι ελάχιστα, μπορεί ξαφνικά να αυξηθούν. Αυτό είναι κάτι, που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει. Δυστυχώς, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έχει ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, ο δικός μας νομός την «πατάει» άσχημα, ακόμη και σήμερα, που ελάχιστα είναι τα κρούσματα στην περιοχή. Μεγάλη είναι η ζημιά για την τοπική οικονομία αλλά και τους πολίτες, που έχουν αγανακτήσει με όλη αυτή την κατάσταση.

  Από εκεί και πέρα, οι Δήμαρχοι, από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το να πάμε ενάντια στο νόμο, σημαίνει ότι πάμε κατευθείαν για παράβαση καθήκοντος. Ούτε μπορούμε να πάρουμε στις «πλάτες» μας όλο αυτό τον κόσμο, παροτρύνοντάς τον να μας ακολουθήσει. Κι αν τα πράγματα εξελιχθούν διαφορετικά από το επιθυμητό, γιατί έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία; Μια πανδημία που βρίσκεται στο κατώφλι του καθενός μας και δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Θα πρέπει, όλοι μας να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή, γιατί πιστεύω ότι δεν έμεινε πολύ. Εάν, προχωρήσουν και οι εμβολιασμοί ο ιός θα εξασθενήσει σταδιακά. Θεωρώ, πως μετά το Καλοκαίρι θα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια