GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο ΒΗΧΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ...

  Ο ΒΗΧΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ( Παπαγαλική Βραζιλιάνικη παροιμία )

 

Ο ΒΗΧΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ
( Παπαγαλική Βραζιλιάνικη παροιμία )

Έχουμε τον τρόπο της ΠΡΟΒΟΛΗΣ μιάς και παραέχουμε τα στοιχεία της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ. Δόξα τω Θεώ.
Υπερβάλλοντας σε ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, έρχονται οι Πανελλήνιας, Πανευρωπαϊκής, Παγκόσμιας ακτινοβολίας ΠΡΟΒΟΛΕΣ.
Ας τόχει κατά νου ο ΄΄ Βασιλιάς ΄΄ μας, όπως και ο κάθε επίδοξος διαφημιστής της Βασιλίδας των Πόλεων με τα χίλια χρώματα.
Είδαν κι απόειδαν σε Ανατολή και Δύση πως δεν μπορούν να μας φτάσουν ούτε τώρα που μας έριξαν στη SL2 και απογοητεύτηκαν.
Μπορεί στην ΞΑΝΘΗ του 2021 να μην σέρνουν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, αλλά πέτυχαν έντιμοι, εντιμότεροι, εντιμότατοι άρχοντες, να κάνουν τους ΣΙΝΕΣ, αυτούς που επενόησαν τα πυροτεχνήματα, δεύτερους και καταιδρωμένους για πάντα.

- Είσαι προβοκάτορας, ζηλεύεις, σ΄ αρέσει το σκοτάδι, ο σκοταδισμός. Αυτά που έπεσαν το βράδυ του Σαββάτου 14/3/2021 ήταν ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ. Αυτά που έπεσαν μετά το δεύτερο κάψιμο του Τζάρου ήταν ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ. Άλλο Κούδας, άλλο Βούδας ξεκίνησε ο Gabriel τη συζήτησή μας στον απόηχο του σόου του διαδικτυακού μας - τρόπος του λέγειν - καρναβαλιού, συμπληρώνοντας.
Μεγάλη μπάλα το Σαββατοκύριακο η ΞΑΝΘΗ. Μεγάλα κανάλια, μεγάλα λόγια, μεγαλεία, σαλτανάτια, χαράς χοροί, χαράς τραγούδια που όμως δεν συνοδεύτηκαν από τα σχετικά λουλούδια. Το μόνο επιλήψιμο. Αν υπήρχαν και τα συνηθισμένα καλαθάκια με γαρύφαλλα, τότε κανένας δεν θα έλεγε το παραμικρό. Τώρα όμως...
- Παπαγάλε της συμφοράς που τα είδες εσύ όλα αυτά ;
- Εκεί ήμουν. Ανάμεσα στον κόσμο. Ντύθηκα, στολίστηκα και πήγα στη μεγάλη γιορτή. Τι μπινελίκια άκουσε, δεν περιγράφονται.
- Ποιός ;
-Ο Κορωνοϊός. Έννοια σου όμως. Το Πάσχα θα τον σουβλίσω τον κερατά, γιατί παραμπήκε στα ρουθούνια μου.
- Γίνε περισσότερο κατανοητός.
- Μάστορα άκου να μαθαίνεις. Δεν πρόλαβα να μάθω ακόμα όλα τα ήθη και έθιμά σας αλλά στη Βραζιλία, στον Αμαζόνιο από όπου κατάγομαι εγώ λένε : Ο ΒΗΧΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.

- Εμείς εδώ λέμε : Ο ΒΗΧΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.
- Εσείς όλα μισά τα κάνετε και τα λέτε. Χωρίς λεφτά πως θα έχεις πυροτεχνήματα ; Χωρίς όρεξη, πως θα έχεις ραπανάκια για την όρεξη ;
- Σωστά. Ρε Gabriel τι αναλύσεις είναι αυτές! Τι διάνοια είσαι, πανάθεμά σε! Πόσο τυχερός ήμουν που σε γνώρισα.
- Επιτέλους. Έμαθες να ακούς, να ασπάζεσαι τη γνώμη του συνομιλητή σου. Χώρια που έχεις άδικο. Διότι το βράδυ της Κυριακής δεν ήταν πυροτεχνήματα. Τα νεύρα μας ήταν που μασκαρεύτηκαν πυροτεχνήματα. Άσε τι λένε και γράφουν. Να ξέρεις ακόμα πως θα ανασκευάσουν όλοι, διότι όπως λέει ο ποιητής, η ποιήτρια.

- Δηλαδή τώρα να περιμένω να ερωτευτώ αυτούς που φώτισαν για δύο βραδιές τον ουρανό της ΞΑΝΘΗΣ ;
- Γιατί όχι ; ΔΟΛΟΣ ΟΥΔΟΛΩΣ.
- Gabriel φύγε. Φύγε μακριά. Φύγε να μη βλέπεις. Αισθάνομαι αυτοκτονικό προιδεασμό.....
- Εσύ άνθρωπος δεν γίνεσαι. Καλά τα έλεγε ο Στράτος Διονυσίου. Κάτι ήξερε....

Στέλιος  Αρσενίου





 

Δεν υπάρχουν σχόλια