GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας σήμερα Δευτέρα

Στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση και...


Στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα ενταθούν.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα νότια.
Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 και στα βόρεια από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το μεσημέρι και από τα νότια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια