GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Businessbook

Breaking News:

latest

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Την Πέμπτη ήμασταν στο δρόμο!

Ένας γεμάτος χρόνος πέρασε από την έξαρση της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση της υγείας των ...

Ένας γεμάτος χρόνος πέρασε από την έξαρση της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, κανένα μέτρο για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το αυστηρό lockdown που επέβαλε στον λαό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αφού δεν πήρε μέτρα στους χώρους δουλειάς, εκεί δηλαδή που αυξάνεται το υιικό φορτίο. Δεν πήρε μέτρα στα σχολεία, δεν ενίσχυσε τα ΜΜΜ ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Παράλληλα, δεν ενίσχυσε τα νοσοκομεία με γιατρούς, δημιουργία νέων ΜΕΘ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να έχουν μετατραπεί σε μιας νόσου. Αντίθετα, κόπηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δίνει πλούσια δωράκια σε ιδιωτικές κλινικές, αντί να τις επιτάξει χωρίς αποζημίωση και να τις εντάξει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Oι παραπάνω επιλογές της κυβέρνησης είναι συνειδητές, γιατί έχουν κριτήριο το κέρδος των λίγων, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού.

Μας εξοργίζει αφάνταστα που η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει μέτρα που καμία σχέση δεν έχουν με την πανδημία, αλλά επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και της νεολαίας, τις συνθήκες ζωής της εργατικής – λαϊκής οικογένειας συνολικότερα.

Γι’ αυτό χρησιμοποιεί την καταστολή και την τρομοκρατία, ώστε να κρύψει την εγκληματική της πολιτική απέναντι στον λαό μας.

Τα συνεχόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας σε βάρος εργαζόμενων ανθρώπων, φοιτητών, οικογενειών που κάνουν την Κυριακάτικη βόλτα τους δεν είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά.

Η κρατική βία και καταστολή δεν είναι σημερινό φαινόμενο, δεν είναι έτσι απλά η εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ. Το εργατικό κίνημα έρχεται αντιμέτωπο με την επίθεση των κρατικών μηχανισμών από τότε που υπάρχει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα μας.

Δεν ξεχνάμε τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ σε φοιτητές, συνταξιούχους, γυναίκες και ΑΜΕΑ όταν διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους – μισθούς και συντάξεις, ανοιχτά πανεπιστήμια. Επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα από όλες τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις διαφόρων αστικών αποχρώσεων – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και λοιποί.

Η επίθεση στον “εχθρό” λαό, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική. Είναι προσπάθεια ενοχοποίησης των εργαζόμενων για την εξέλιξη της πανδημίας. Είναι προσπάθεια να μπει φρένο στους δίκαιους αγώνες για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, για την διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η έξαρση της καταστολής συνοδεύει τα σχέδια της κυβέρνησης με νέους αντεργατικούς νόμους, ετοιμάζεται να μετατρέψει το 8ωρο σε 10ωρο, νομιμοποιώντας τις απλήρωτες υπερωρίες, ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση.
Σ’ αυτά τα πλαίσια συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, οικονομική στήριξη για τους ανέργους, εισόδημα για όλους.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με την αστυνομία. Αντιμετωπίζεται με μέτρα προστασίας εκεί που γίνεται η μεγάλη διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία, στα σχολεία. Η πανδημία αντιμετωπίζεται με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με επιτάχυνση των διαδικασιών εμβολιασμού και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ούτε αυτήν την φορά. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ όπως δεν μπόρεσαν να το κάνουν εδώ και ένα χρόνο που ξέσπασε η πανδημία.
ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
να μην περάσει το τερατούργημα που ετοιμάζουν για την κατάργηση του 8ωρου.

Η αγανάκτηση να γίνει οργή και οργάνωση. Να γίνουμε περισσότερα τα μέλη των σωματείων. Να ενώσουμε την δύναμη μας μέσα από την οργάνωση, μέσα από τη συμμετοχή μας στα ζωντανά σωματεία.

Δυναμώνουμε την πάλη για:
 Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των διαδικασιών εμβολιασμού και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.
 Τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, όπου απασχολούνται μαζικά εργαζόμενοι. Έλεγχος στα σούπερ μάρκετ, στις μεγάλες αποθήκες, στις ταχυμεταφορές.
 Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος.
 Ένταση του αγώνα ενάντια στου νόμους που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση μετά από εντολή των επιχειρηματικών ομίλων για κατάργηση του 8ωρου και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
 Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εγγραφή στο newsletter