GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Ξάνθης, για την απαλλαγή – μείωση δημοτικών τελών, από τη δημοτική παράταξη «Δήμος Πρότυπο»

Κύριε δήμαρχε,


Κύριε δήμαρχε,
Περί τα τέλη του Νοεμβρίου του 2019, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που Προεδρεύετε, η Παράταξή μας, σας πρότεινε να μειώσετε στο μισό τα δημοτικά τέλη στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις, να συνεχίσετε τις απαλλαγές δημοτικών τελών στους ΑΜΕΑ που είχαν αποφασιστεί από τα προηγούμενα έτη και  να απαλλάξτε επίσης όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους από τα δημοτικά τέλη.

Απορρίψατε, τις προτάσεις μας οι οποίες ήταν και τεκμηριωμένες, αφού με τις νέες ρυθμίσεις για τις δηλώσεις των τετραγωνικών των ακινήτων αλλά και την αντικατάσταση των φωτιστικών Led που εγκαταστήσαμε και συνεχίζονται να αντικαθίστανται μέχρι σήμερα, εξοικονομούνται περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Επανήλθαμε, με ανοιχτή επιστολή μας στις 02 Μαρτίου 2020, λόγω των απρόοπτων γεγονότων που επέφεραν τεράστια οικονομική ζημιά στα καταστήματα στις επιχειρήσεις και κατ επέκταση στους πολίτες.

Επανήλθαμε, με έγγραφο προς Εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Μαρτίου 2020, για Απαλλαγή από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, φωτισμού και κοινοχρήστων χώρων.

Καταθέσαμε στις 08 Απριλίου 2020, αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ληφθούν δεκατρία (13) συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Επανήλθαμε με ανοιχτή επιστολή στις 14 Απριλίου 2020, προκειμένου να αναλάβετε πρωτοβουλίες.

Ζητήσαμε εκ νέου, στις 20 Μαΐου 2020, την σύγκληση δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Μαΐου 2020 για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ορίσατε συνεδρίαση στα τέλη του Ιουλίου 2020 την οποία αναβάλατε και τελικά η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τα τέλη Αυγούστου 2020 και κατά πλειοψηφία (δεν τα ψηφίσατε, σύσσωμη η παράταξή σας), εγκρίθηκαν όλα τα προτεινόμενα μέτρα.

Προσφύγατε εσείς οι ίδιοι, κατά των μέτρων στην Αποκεντρωμένη, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων.

Ερωτάστε :

  1.     Ισχύουν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αν ΝΑΙ, ποιες αποφάσεις ισχύουν και πως τις εφαρμόσατε;
  2.     Ενημερώσατε τους πολίτες για αυτές και με ποιο τρόπο τους καλέσατε για την απαλλαγή τους;
  3.     Εάν ισχύουν οι αποφάσεις μας, πόσοι συμπολίτες μας επωφελήθηκαν των μέτρων που σημειωτέων η κυβέρνηση εξέδωσε και σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για το ζήτημα;
  4.     Δεδομένου ότι το οικονομικό έτος 2020 έχει ήδη κλείσει, ποιο είναι το συνολικό ποσό το οποίο προϋπολογίστηκε για τα συγκεκριμένα μέτρα και ποιο είναι το πραγματικό ποσό το οποίο αποτιμάται με την πραγματοποίηση εφαρμογής των μέτρων αυτών;
  5.     Τι ίσχυσε σχετικά για το οικονομικό έτος 2020 και τι ισχύει για το οικονομικό έτος 2021;
  6.     Ενημερώσατε τους συμπολίτες μας, για την «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ» στο govapp.gr ;
  7.     Ποιο είναι το ύψος στο οποίο ανέρχεται το συνολικό ποσό απαλλαγής για το Δήμο Ξάνθης, το οποίο δηλώσατε ή θα δηλώσετε στον σύνδεσμο http://forms.gle/1E6edrQrTgJ9nYeX6 για τη καταγραφή των σχετικών στοιχείων και σας ζητήθηκε από την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια