GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απίστευτες καθυστερήσεις στην άσκηση των καθηκόντων του ΕΣΡ

  Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ για ΕΣΡ

 


Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ για ΕΣΡ
Απίστευτες καθυστερήσεις και σοβαρά κενά στην άσκηση των καθηκοντων του για την εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων αποκαλύπτει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για το ΕΣΡ. Όπως θα δείτε, το συμβούλιο υπολειτουργεί εδω και χρόνια, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύνθετου ραδιοτηλεπτικού τοπίου.

«Ακούμε χιλιάδες παράπονα για ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα, προστατεύουμε τηλεθεατές και ακροατές από επιβλαβές περιεχόμενο και θέτουμε κανόνες μετάδοσης. Αυτή είναι η δουλειά της Ofcom. Είμαστε ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση, χρηματοδοτούμαστε από τις εταιρείες που επιβλέπουμε»

Παρακολουθείτε απόσπασμα ενός βίντεο της Ofcom.. του αγγλικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.. που επιτηρεί τις επικοινωνίες στην Μεγάλη Βρετανία.. κανάλια, ραδιόφωνα, διαδίκτυο. Πρόεδρος στην Ofcom, είναι η Μάγκι Κάρβερ.. πρώην πρόεδρος του τηλεοπτικού κολοσσού, ITN..

Πάμε τώρα στο ελληνικό ΕΣΡ. Στην Αμερικής 5, Αθήνα με πρόεδρο τον Αθανάσιο Κουτρομάνο.

«Είναι σαν να μου έχει εφοδιάσει κάποιος, επιτρέψτε μου, με νερό κ αλεύρι, και να φιλοδοξεί να προκύψει παντεσπάνι. Δεν γίνεται» έχει αναφέρει ο Πρόεδρος ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος. (7/05/2020)

Την έλλειψη πόρων και τις περιορισμένες αρμοδιότητες επικαλείται ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στην κριτική που δέχεται για την παταγώδη αποτυχία του – σύμφωνα με την αντιπολίτευση, να εκπληρώσει το ρόλο της ανεξάρτητης αρχής..

Δυστυχώς, με το που ξεκινά η πανδημία, απ' ότι φαίνεται σταματά η λειτουργία – σίγουρα η δημόσια λειτουργία του ΕΣΡ λέει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. (2/12/2020)


Η αλήθεια είναι πως η δημόσια λειτουργία του ΕΣΡ, φαίνεται πως έχει σταματήσει πολύ πριν την πανδημία..

Ο ΣΚΑΙ εντόπισε μια τεράστια – αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη λειτουργία της Αρχής από τη στιγμή που θα λάβει μια καταγγελία, μέχρι ν' αποφασίσει επ' αυτής.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση καταγγελίας που έλαβε το Συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2016 για ακραία υποβάθμιση προγράμματος..4 χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2020 δημοσιεύει την επιβολή προστίμου.

Σε αυτήν την τετραετία.. όχι μόνο η εκπομπή είχε διακοπεί.. Ακόμα και ο τηλεοπτικός σταθμός είχε αλλάξει ιδιοκτησία..

Σε άλλη υπόθεση για Χορηγία Προϊόντος που μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016.. τα μέλη του ΕΣΡ την εξέτασαν τον Φεβρουάριο του 2020 και τον Σεπτέμβριο δημοσίευσαν το σχετικό πρόστιμο.

Ακούστε ποια απόφαση ανήρτησε – σήμερα, στη Διαύγεια το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης..

Το 2012, περιφερειακό κανάλι ζητά την έγκριση μεταβίβασης μετοχών..
Το Συμβούλιο, μετά από 9 ολόκληρα χρόνια αποφάσισε να την δημοσιεύσει.

Αν αναρωτιέστε τώρα, πόσο χρόνο παίρνει στο αγγλικό ΕΣΡ να διεκπεραιώσει τέτοιες υποθέσεις..

Αποτιμά την καταγγελία το πολύ σε 15 ημέρες.. και ολοκληρώνει την αξιολόγηση της υπόθεσης, μέσα σε 50 ημέρες.

«Δεν πήγα στο ΕΣΡ για να σταδιοδρομήσω.. ούτε θα στεναχωρηθώ εάν ή όταν πάω στο σπίτι μου.. θα παραιτηθώ σε ορισμένες περιπτώσεις αυτονόητες: αν το όργανο μου κάνει έστω νεύμα ότι δεν με εμπιστεύεται, την άλλη μέρα θα πάω σπίτι μου. Ή αν εκτιμήσω πως δεν προσφέρω κάτι» αναφέρει ο Πρόεδρος ΕΣΡ Αθανάσιος Κουρομανος (2/12/2020)

Τον Δεκέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτές του Μέρα25 και της Ελληνικής Λύσης είχαν ζητήσει την παραίτηση του κυρίου Κουτρομάνου, επειδή το Συμβούλιο δεν μπορούσε να επιβλέψει την τήρηση της πολυφωνίας στα Μέσα Ενημέρωσης, όπως την έχει προσδιορίσει με τις αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας..


Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/reportaz-skai-gia-esr-apisteytes-kathysteriseis-stin-askisi-ton-kathikonton-tou

Δεν υπάρχουν σχόλια