GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΔΕΕΠ Ν.Δ. Ξάνθης: «Ο κύκλος της σιωπής έσπασε…»

Στην πατρίδα μας ο κύκλος της σιωπής για τα φαινόμενα κακοποίησης έσπασε όταν η γενναία μαρτυρία στις 16 Ιανουαρίου της ολυμπιονίκη Σοφίας Μ...


Στην πατρίδα μας ο κύκλος της σιωπής για τα φαινόμενα κακοποίησης έσπασε όταν η γενναία μαρτυρία στις 16 Ιανουαρίου της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αγκαλιάστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.  Τις τελευταίες όμως ημέρες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ως κυβέρνηση υπήρξαν βουβοί και άπραγοι στο θέμα της κακοποίησης χρησιμοποίησαν χυδαία υπονοούμενα προκειμένου να ασκήσουν κριτική. Σε μία υπόθεση που το Υπουργείο Πολιτισμού ενήργησε χωρίς χρονοτριβή και βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης. Η ηγετική ομάδα του Συριζα, μετά το ζήτημα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια και του εκβιασμού της Πολιτείας από έναν καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, αποδεικνύει σε ένα ακόμη ζήτημα ότι αδυνατεί να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και καθοδηγείται από θέσεις του περιθωρίου.

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην ανακοίνωση νομοθετικών αλλά και ευρύτερων πρωτοβουλιών που ενισχύουν τις πολιτικές ενθάρρυνσης και ισχυροποιούν το πλαίσιο αποτροπής αλλά και τιμωρίας τέτοιων φαινομένων:

  Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και σε ό,τι δε αφορά τους ανήλικους, η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος, με νέα ηλικιακά όρια.

  Συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται πια κατά προτεραιότητα.

  Εγκαινιάζεται η κεντρική διαδικτυακή πύλη, metoo.gov.gr όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι πολιτικές μας γύρω από αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα θα μπορούν να υποβάλλονται και καταγγελίες μέσω chat σε πραγματικό χρόνο.

  Δημιουργείται ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και με εφήβους, με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής. Για παράδειγμα, προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις, εργαζόμενοι σε προσφυγικές δομές. Το μητρώο αυτό θα πρέπει να λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την ΕΛ.ΑΣ.

  Συγκροτείται κεντρική δομή στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αξιολόγηση αλλά κυρίως και για την εξωδικαστική επίλυση αυτής της κατηγορίας.

  Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, του ILO, για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης.

  Σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, συντάσσονται υποχρεωτικοί κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση, με προβλέψεις για τη συμπεριφορά και κυρώσεις σε όσους δεν τις τηρούν.

  Προβλέπεται η δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

  Στο πειθαρχικό δίκαιο και των δημοσίων υπαλλήλων, των γιατρών του ΕΣΥ, των Σωμάτων Ασφαλείας, εισάγεται ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

  Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά.

  Τώρα που το απόστημα έσπασε, οφείλουμε πολιτεία και πολίτες να κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου από τη μία και στην κοινωνία δικαίου από την άλλη. Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας έναντι οποιουδήποτε δεν έχουν σχέση με τις αξίες μας και πρέπει όλοι μαζί να τα ξεριζώσουμε από την ελληνική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Πυλαρινός


Ο Γραμματέας
Χρήστος Παπαχαβιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια