GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν νηστέψεις για μερικές ημέρες;

  Σε λίγες ημέρες ξεκινά η περίοδος της Νηστείας, ίσως η καλύτερη να αλλάξεις το μενού σου, να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου από όλα τα ...

 


Σε λίγες ημέρες ξεκινά η περίοδος της Νηστείας, ίσως η καλύτερη να αλλάξεις το μενού σου, να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου από όλα τα περιττά που καταναλώνουμε συχνά στο σπίτι και φυσικά να αδυνατίσεις, αν το επιθυμείς, με έναν πιο εύκολο τρόπο.
Η κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγο, MSc., Γεωργία Καπώλη, μας εισάγει σε μερικά από τα οφέλη που έχει να προσφέρει στον οργανισμό μας αυτή η plant-based ευκαιρία.

Ενίσχυση του Μεταβολισμού
Μπορεί στην αρχή να διαπιστώσεις ένα μικρό προβληματάκι, λόγω της αλλαγής, όμως, σύντομα, ο μεταβολισμός σου θα πάρει πάλι τα πάνω του και θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις, χωρίς να κουραστείς πολύ. Σύμφωνα με μερικές έρευνες, η βραχύχρονη νηστεία μπορεί να διεγείρει τον μεταβολισμό με έναν διαφορετικό – και τόσο απολαυστικό για εσένα – τρόπο, κατά τον οποίο επικεντρώνεται στην καύση λίπους. Ξέρεις, εκείνου, που δυσκολεύεσαι να ξεφορτωθείς.

Λιγότερο συχνή πείνα
Τα νηστίσιμα τρόφιμα, λόγω του υψηλού του περιεχομένου σε φυτικές ίνες, έχουν χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα, που σημαίνει ότι περιέχουν μια μικρή ποσότητα θερμίδων σε μια μεγαλύτερη ποσότητα τροφής. Έτσι, από τη μία μπορείς να φας λίγο περισσότερο και από την άλλη να πεινάσεις μετά από αρκετή ώρα. Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια αδυνατίσματος.

Ισχυρό ανοσοποιητικό
Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να ενισχύεις την άμυνα του οργανισμού σου απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Σπουδαίο. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια δημιουργούν ένα κράμα υγείας που το σώμα σου αναζητά.

Επιβράδυνση της γήρανσης
Η γήρανση καθυστερεί, όταν προσλαμβάνουμε επαρκή ποσότητα αντιοξειδωτικών. Τα τελευταία καταπολεμούν τη δράση των ελευθέρων ριζών και προφυλάσσουν την ακεραιότητα των κυτταρικών μεμβρανών. Τα αντιοξειδωτικά μπορούμε να τα προσλάβουμε μέσω πολλών τροφίμων, όπως το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, το πράσινο τσάι. Όλα νηστίσιμα, όλα στο μενού σου.

Λαμπερό δέρμα
Εσύ προσθέτεις στη διατροφή σου πλούσιες ποσότητες από φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ο οργανισμός σου αυξάνει, λόγω των αντιοξειδωτικών που “κρύβονται” στη σύσταση τους, την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτά τα δύο συστατικά μειώνουν την εμφάνιση ξηρότητας και ερεθισμού του δέρματος, ενώ σε προστατεύουν από φαινόμενα ακμής.

Βελτιωμένη λειτουργία εντέρου
Η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών από την κατανάλωση τροφίμων, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα όσπρια, ενισχύουν την κινητικότητα του εντέρου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η δυσκοιλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια