GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αίτηση Δημαρχόπουλου σε Ματθαίο ΣΑΒΒΙΔΗ και ΜΠΟΥΤΟ για την παράνομη "επάνοδο"του Φερτούν! Ζητεί έγγραφα με διορία την Δευτέρα 29/3!

  Δεν με ενδιαφέρει αν ο Φερτούν είναι νόμιμος ή...παράνομος είχε πει την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο ο Ματθαίος Σαββίδης, ισχυριζόμενο...

 

Δεν με ενδιαφέρει αν ο Φερτούν είναι νόμιμος ή...παράνομος είχε πει την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο ο Ματθαίος Σαββίδης, ισχυριζόμενος οτι είδε τα...έγγραφα κι είναι....σωστά!!!

Δεν αποκλείεται την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου ο Ματθαίος Σαββίδης να παραιτηθεί απο τη θέση του  Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου και να προσχωρήσει στην παράταξη Τσέπελη, αφού η αντιπολίτευση έχει άρει πλέον την εμπιστοσύνη της απο το πρόσωπό του! Δεν έχει άλλη επιλογή...Και οφείλει να το κάνει γιατί αυτή τον εξέλεξε!

Με αίτηση που κατέθεσε στο γραφείο του δημοτικού συμβουλίου που απευθύνεται τόσο στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτο όσο και στον  Αντιπρόεδρο Ματθαίο Σαββίδη, που προήδρευσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021, ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής της παράταξης μείζωνος αντιπολίτευσης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ», Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, χαρακτηρίζει ευθέως ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ την επαναφορά του Χασάν Ογλού Φερτούν στην συνεδρίαση! Σημειώνεται από το γραπτό ντοκουμέντο, ότι ο προεδρεύων Ματθαίος Σαββίδης ισχυρίστηκε ότι, «ο ίδιος είδε όλα τα... έγγραφα και είναι... εντάξει!»

Ιδού αυτούσια όλη η αίτηση του πρώην Δημάρχου Ξάνθης που έδωσε προθεσμία έως την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 τους κυρίους Γιάννη Μπούτο και Ματθαίο Σαββίδη να του στείλουν τα έγραφα αλλά και τα ηχητικά πρακτικά της συνεδρίασης του συνεδρίασης της 24/3/2021:

Προς το Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ξάνθης
ΑΙΤΗΣΗ
Του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου,
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»,
π. Δημάρχου Ξάνθης.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης της 24ης Μαρτίου 2021 κλήθηκε να συμμετάσχει με την υπ’ αριθμ πρωτ. 6358/19-3-2021 πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου και συμμετείχε, ο  έκπτωτος ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης Χασάν Ογλού Φερτούν του Μουμίν.

Η πρόσκληση και η συμμετοχή του έλαβε χώρα παρανόμως και κατά παράβαση των υπ' αριθμ. Πρωτ. α) Ε.Π. 91/20.12.2019   Διαπιστωτικής Πράξης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα: «Θέση σε αργία του Χασάν Ογλού Φερντούν του Μουμίν, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ξάνθης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 236Α, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 129 του Ν.4555/2018» και β) Ε.Π. 67/30.10.2020 Διαπιστωτικής Πράξης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα: «Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης του Χασάν Ογλού Φερτούν του Μουμίν, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ξάνθης κατ' εφαρμογή του άρθρου 236Β, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 129 του Ν.4555/2018».

Ταυτόχρονα ανεστάλη, δυνάμει των  δύο αυτών Διαπιστωτικών Πράξεων του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση καθηκόντων.

Δυστυχώς δεν έγιναν σεβαστές, τόσο οι Διαπιστωτικές αυτές Πράξεις, όσο και κυρίως το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώπιον του οποίου θα εκδικαστούν οι αιτήσεις ακύρωσης του εν λόγω έκπτωτου και σε αργία Δημοτικού Συμβούλου στις 22 Απριλίου 2021.

Την άποψή μου, διατύπωσα και κατά τη συνεδρίαση, στην οποία κατήγγελλα την επαναφορά του Χασάν Ογλού Φερτούν στο ΔΣ ως παράνομη και ως υποδηλώνουσα περιφρόνηση του ΣτΕ που θα εκδικάσει τις αιτήσεις ακύρωσης τόσο της αργίας όσο και της έκπτωσης.

Επειδή έγινε αναφορά σε κάποια γνωμοδότηση εξωτερικού δικηγόρου, παρά το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε αυτή ούτε κάποιο άλλο έγγραφο ή άλλη σχετική απόφαση επαναφοράς του.

 Επειδή δεν γνωρίζω το περιεχόμενο της εν λόγω γνωμοδότησης, όμως σε κάθε περίπτωση υφίσταται πάγια Νομολογία στα Ελληνικά Δικαστήρια ότι ισχύει, επί ασφαλιστικών μέτρων, η αρχή της απαγόρευσης της ικανοποίησης του αιτούμενου με την αίτηση ακύρωσης "δικαιώματος".

Επειδή επομένως η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ δεν σημαίνει επαναφορά του τελεσίδικα και αμετάκλητα καταδικασμένου, αλλά μόνο αναστολή της έκπτωσής του και συνεπώς οφείλαμε, να αναμείνουμε την απόφαση του ΣτΕ επί της αίτησης ακύρωσης της απόφασης έκπτωσης του κ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ.

Επειδή άλλωστε η επαναφορά του Χασάν Ογλού Φερτούν είναι παράνομη για τον επιπλέον λόγο ότι, ακόμη και αν ακυρωθεί η έκπτωση στο ΣτΕ, ενδεχομένως η αργία παραμένει σε ισχύ και πλήρως ενεργή.

Επειδή, αν και ζητήσαμε τα παραπάνω μετ’ επιτάσεως κατά την έναρξη της συνεδρίασης και δεν γνωστοποιήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιπροσθέτως δε, δεν μας παραδόθηκε τίποτα προκειμένου να ασκήσουμε νομίμως τα καθήκοντά μας, οι δε αποφάσεις μας ενδεχομένως πάσχουν νομιμότητας,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Αιτούμαστε

1. να μας γνωρίσετε α) ποιος αποφάσισε και β) με ποια απόφαση, ώστε έκπτωτος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του οποίου εκκρεμεί η εκδίκαση στο ΣτΕ της αίτησής του ακύρωσής της αργίας και επιπροσθέτως και της δεύτερης αίτησής του, ακύρωσης της έκπτωσής του, να κληθεί να παραστεί και να ψηφίσει μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ηςΜαρτίου 2021.

2. όπως μας παράσχετε άμεσα επικυρωμένα αντίγραφα τόσο της γνωμοδότησης, όσο και οποιουδήποτε σχετικού εγγράφου – απόφαση, υπέγραψε  ο Δήμαρχος, ή Αντιδήμαρχος ή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ή ο Αντιπρόεδρός του ή οποιοσδήποτε άλλος.

3. όπως μας παράσχετε άμεσα τα όποια σχετικά έγγραφα σας κατατέθηκαν και λάβατε γνώση.

4. Τα ηχητικά πρακτικά της ως άνω συνεδρίασης.

Παρακαλώ πολύ, να απαντήσετε στο παραπάνω αίτημά μου, όπως επίσης να μου παραδοθούν άμεσα τα παραπάνω έγραφα, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, προκειμένου να ασκήσουμε κάθε έννομο δικαίωμά μας.

Το έννομο συμφέρον εμού και της παράταξής μου είναι προφανές και δεδομένο και προκύπτει από την ιδιότητά μας, αυτή των δημοτικών συμβούλων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παρούσα κοινοποιείται στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης, στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, στο κ. Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ξάνθη 26 Μαρτίου 2021
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. ΞΑΝΘΗΣ
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»
π. Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια