GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ στις 18:30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για την μετατροπή της περιοχής μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη μεγάλη ανησυχία μας γι...


Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για την μετατροπή της περιοχής μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη μεγάλη ανησυχία μας γιατί ο λαός μας γίνεται στόχος σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη.Η απόβαση στην περιοχή μας χιλιάδων ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και η προώθησή τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία στο πλαίσιο της άσκησης – πρόβας πολέμου- «defender Europe 2021» δεν εξασφαλίζει καμία ασφάλεια στο λαό της περιοχής. Αντιθέτως μεγαλώνει την ανασφάλειά του και τους κινδύνους.

Ο λαός μας γνωρίζει μέσα από τα ιστορικά γεγονότα και την πείρα των τελευταίων χρόνων ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμιάς άλλης χώρας. Το αντίθετο, αυτοί ευθύνονται, με τις πολεμικές επεμβάσεις τους, για την αλλαγή των συνόρων, τη δολοφονία λαών, τη διάλυση χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, για την επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης, για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τα πραξικοπήματα και τις χούντες σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες.

Η κυβέρνησηείναι έκθετη στο λαό της περιοχής που πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει και κάνει πιο επικίνδυνη την Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις. Η παραχώρηση των υποδομών μας (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, στρατόπεδα κ.α.) αλλά και έμψυχου δυναμικού, (στρατιώτες για την φύλαξη, τροχαίας κ.α.) είναι αποτέλεσμα και αυτής ακριβώς της συμφωνίας.

Η δήθεν ανάπτυξη που ευαγγελίζονται περιορίζεται σε χέρια λίγων, ο λαός της περιοχής δεν έχει τίποτα να κερδίσει παρά να χάσει. Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής από την ανεργία και τα τσακισμένα δικαιώματα, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους που συνεχίζεται και με τη 10ωρη δουλειά που θέλουν να επιβάλουν. Δεν θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, του εμπάργκο, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων για τα κέρδη είναι αυτοί που ωθούν τις κυβερνήσεις από τη μία να ξηλώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και από την άλλη να εμπλέκουν το λαό σε τυχοδιωκτισμούς, ακόμα και σε πολεμικές αναμετρήσεις.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τον Ξανθιώτικο λαό σε συλλαλητήριο την Τρίτη 18:30 στην Πλατεία Ελευθερίας και Απαιτούμε:

► Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
Καμία συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, όχι στη μετατροπή της περιοχής μας σε πολεμικό στόχο.

Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής μας σε πολεμικά ορμητήρια. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από την χώρα μας, να μην δημιουργηθεί καμία νέα βάση.

► Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

► Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποστολές που εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.

► Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.

► Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

► Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια