GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατρός από το Νοσοκομείο Ξάνθης μετακινείται οικειοθελώς για μια εβδομάδα στην Αττική… Στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής κατάλληλης τεχνογνωσίας και βοήθειας μεταξύ 1ης ΥΠΕ και 4ης ΥΠΕ

Στα όριά τους φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού

Στα όριά τους φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού

Κανένα κρούσμα δεν νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά

Παρά τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Θράκης, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, έχουν αποφασιστεί μετακινήσεις γιατρών του ΕΣΥ στην Αττική, αφού η έκκληση του υπουργού υγείας, κυρίου Β. Κικίλια, για εθελοντική συνδρομή των ιδιωτών γιατρών δεν έπιασε τόπο.

  Αναλυτικά, έντονος προβληματισμός κυριαρχεί στο Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών που έχει ζητήσει ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

  Με τα νοσοκομεία να είναι ασφυκτικά γεμάτα και τον αριθμό των κρουσμάτων να βρίσκεται στα ύψη, οι αρμόδιοι αναζητούν εναγωνίως λύση για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και στρέφονται προς τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι όμως δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να πουν το «ναι», καθώς φοβούνται ότι θα βρεθούν μπροστά σε περιστατικά αστικής ευθύνης.

Σε περίπτωση που επιλεγεί η δεξαμενή των ιδιωτικών κλινικών, θα παρουσιαστούν προβλήματα στην αντιμετώπιση περιστατικών non covid που νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα περιοριστεί ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού, γεγονός που θα προκαλέσει βέβαια αλυσιδωτές επιπτώσεις στη διαχείριση ασθενών που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό.

  Από την άλλη, στην περίπτωση που επιλεγεί ο ΕΟΠΥΥ ως δεξαμενή για την επίταξη συμβεβλημένων γιατρών που ήδη συνεργάζονται με το κράτος, θα προκύψει επίσης πρόβλημα στην αντιμετώπιση των ασθενών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εξάλλου οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πάψουν να βλέπουν τους ασθενείς τους, αφού θα εργάζονται στα νοσοκομεία σε 8ωρες βάρδιες, ενώ θα πρέπει να κάνουν και εφημερίες.

  Ταυτόχρονα άλλη μία δυσκολία είναι πως πολλοί συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ εργάζονται και σε ιδιωτικές κλινικές, συνεπώς το πρόβλημα είναι διπλό.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, μεταξύ των γιατρών που θα ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία της πρωτεύουσας είναι και μία γιατρός από το Νοσοκομείο της Ξάνθης, η οποία θα μετακινηθεί οικειοθελώς για μια εβδομάδα στην Αθήνα, όπου για την τρέχουσα χρονική περίοδο, πάνω από «το κόκκινο» φαίνεται ότι έχει φτάσει η υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, αφού τα κρούσματα είναι αμέτρητα και τα νοσοκομεία ξεπερνούν τα όρια τους.

  Η συγκεκριμένη μετακίνηση θα γίνει στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής βοήθειας και κατάλληλης τεχνογνωσίας μεταξύ της 1ης ΥΠΕ και της 4ης ΥΠΕ που εφαρμόστηκε πέρσι τον Δεκέμβριο, όταν γιατροί της Αττικής είχαν προσφέρει αντίστοιχα τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Όπως φαίνεται, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το νοσοκομείο μας να ανταποδώσει τη βοήθεια που δέχθηκε το Δεκέμβρη.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη μετακίνηση δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου δεν νοσηλεύεται κανένα κρούσμα Covid και η κατάσταση εξελίσσεται αρκετά ομαλά.

  Τέλος να σημειωθεί ότι, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό – των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια