GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υπουργείο Εξωτερικών: Τι λέει για τα όπλα των Μητρετώδη – Κούκλατζη

Kατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, σε ερώτηση αναφορικά με το εάν η Τουρκία έχει επιστρέψει στην Ελλάδα τον εξοπλισ...


Kατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, σε ερώτηση αναφορικά με το εάν η Τουρκία έχει επιστρέψει στην Ελλάδα τον εξοπλισμό των δύο «συλληφθέντων» Ελλήνων στρατιωτικών, ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, άφησε να διαφανεί ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.«Οι δέουσες ενέργειες έχουν γίνει και γίνονται», απάντησε χαρακτηριστικά. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι, εφόσον συνεχίζονται να γίνονται οι «δέουσες» διπλωματικές ενέργειες, το θέμα βρίσκεται ακόμα σε «εκκρεμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές έχουν επιστρέψει τις στολές των 2 Ελλήνων αξιωματικών Δημήτρη Κούκλατζη και Αγγελου Μητρετώδη κατόπιν δικαστικής απόφασης, καθώς επίσης τις κεφαλές, τις μπαλάσκες και τις φυσιγγιοθήκες από τα όπλα τους.

Ωστόσο, τα τηλέφωνα, τα όπλα, τις θήκες και τα στικάκια που βρέθηκαν επάνω στους δύο Ελληνες αξιωματικούς κρατούνται ακόμη για έλεγχο και δεν επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης είχαν συλληφθεί στην Αδριανούπολη το Μάρτιο 2018, όταν αρχηγός ΓΕΣ ήταν ο σημερινός υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και είχαν κρατηθεί στη φυλακή για 6 μήνες επειδή πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα της Τουρκίας ακολουθώντας ίχνη προσφύγων μέσα στο χιόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια