GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έφυγε από τη ζωή ο φημισμένος καρδιοχειρουργός του “Ωνάσειου”, από την Καρυδιά Κομοτηνής, Λουκάς Τσουρέλης

    Έφυγε από την ζωή ο καρδιοχειρουργός Λουκάς Τσουρέλης που καταγόταν από την Καρυδιά Κομοτηνής. Για πολλά χρόνια στελέχωσε την μονάδα Μ...

 

 

Έφυγε από την ζωή ο καρδιοχειρουργός Λουκάς Τσουρέλης που καταγόταν από την Καρυδιά Κομοτηνής. Για πολλά χρόνια στελέχωσε την μονάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς-Πνεύμονα του Ωνασείου

Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Essen της Γερμανίας στην εκεί μονάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς-Πνεύμονα και Μηχανικής Υποστήριξης Κυκλοφορίας. Ήταν αδερφός του ιερέα, Πατρός Κωνσταντίνου Τσουρέλη, που εκοιμήθη τον Φεβρουάριο του 2013. Την απώλεια του επιστήμονα γνωστοποίησε ο Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς/Πνεύμονα “Σκυτάλη”.

Ο Δρ Πέτρος Αλιβιζάτος, ιδρυτής του προγράμματος Μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο, έγραψε για τον Λουκά:

«Προικισμένος Καρδιοχειρουργός καί Μεταμοσχευτής, έντιμος καί αφοσιωμένος συνεργάτης, φίλος των ασθενών του, τέλειος πατέρας, σύζυγος καί αδελφός.

Ασκήθηκε στήν Γενική Χειρουργική στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και συνέχισε από τό 2000 στό Α’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, στο «Ωνάσειο». Ετελείωσε με τον πρωτοφανή για τό Ελληνικό σύστημα αριθμό των 100 καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων χάρις στην ικανότητα, την αδάμαστη επιμονή καί τήν προσκόλληση στους ασθενείς του.

Ταχύτατα έδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του γιά τις Μεταμοσχεύσεις καί τήν Μηχανική Υποστήριξη της Κυκλοφορίας, εξασφαλίζοντας τήν μετεκπαίδευσή του στο μεγαλύτερο Κέντρο της Γερμανίαςστό Bad-Oeynhausen καθώς καί στό Πανεπιστήμιο τής Βιέννης, στήν διασημότερη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Πνευμόνων της Ευρώπης. 

Γυρίζοντας στήν Ελλάδα (2005) συμμετέσχε σε πλείστες μεταμοσχεύσεις καρδιάς, καθώς καί σε όλες τις αρχικές μεταμοσχεύσεις πνευμόνων. Προήχθη σε Επιμελητή Α’ καί διενήργησε περισσότερες από 300 καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις διεκδικώντας τόν κότινο τού «ασφαλούς» χειρουργού, με τήν ακριβή, ψύχραιμη διενέργεια τής επέμβασης καί τήν απαράμιλλη αφοσίωσή του στην μετεγχειρητική παρακολούθηση.

Παρά τήν εξοντωτική εργασία συνέταξε την Διατριβή του και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στά μέσα της δεκαετίας που μόλις έληξε εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο τού Essen, όπου καί πάλι εντάχθηκε στίς Μεταμοσχεύσεις διενεργώντας τήν πρώτη του-διπλή μάλιστα- μεταμόσχευση πνευμόνων (2017). Εστάλη στήν Βοστώνη των ΗΠΑ όπου εκπαιδεύθηκε στήν νέα τεχνολογία συντήρησης/αποκατάστασης/μεταφοράς του καρδιακού μοσχεύματος πρίν τήν επέμβαση συμμετέχοντας στήν πρώτη -καί επιτυχή-εφαρμογή της.

Πρόλαβε να υποβάλει καί τήν Γερμανική Διδακτορική Διατριβή του χωρίς όμως τήν ικανοποίηση της παρουσίασής της ενώπιον τής Σχολής λόγω τής κεραυνοβόλου εξέλιξης τής παθήσεώς του. Η θλίψη είναι ανείπωτη και η απώλεια ανυπολόγιστη…»


Δεν υπάρχουν σχόλια