GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μέτρα προστασίας για τους διανομείς ζητά το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Εργατικά ατυχήματα και εργοδοτική αυθαιρεσία προβληματίζουν τη διοίκησή του.


Εργατικά ατυχήματα και εργοδοτική αυθαιρεσία προβληματίζουν τη διοίκησή του.

Άγγελος Μπεμπεκίδης:
«Ζητάμε από την κυβέρνηση και δη από το αρμόδιο υπουργείο να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα ευθύνης για την ασφάλεια και την εργασία των διανομέων, η δουλειά των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας…»

  Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους διανομείς ζητά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, με αναφορά του προς το αρμόδιο υπουργείο και δη προς τον υπουργό εργασίας. Αφορμή για να επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο, όπως σημειώνει, τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και αφορούν τόσο τα εργατικά ατυχήματα, όσο και την εργοδοτική αυθαιρεσία με θύματα εργαζόμενους του κλάδου.

  «Λόγω της υγειονομικής κρίσης, η οποία οδήγησε σε αναστολή λειτουργίας τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχει εντατικοποιηθεί η εργασία των διανομέων. Οι τελευταίοι αναγκάζονται ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες να κάνουν διανομές με κίνδυνο, πολλές φορές, την ίδια τους τη ζωή. Πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων, γιατί έχουμε γίνει μάρτυρες εργατικών ατυχημάτων με θύματα τους διανομείς. Άλλωστε, το γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες με διανομείς από διάφορα σημεία της χώρας να «παλεύουν», κυριολεκτικά, με τον καιρό για να μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους…» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Α. Μπεμπεκίδης.

  Όπως συνεχίζει, πρόσφατα, υπήρξε μια ακόμη καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης από εργαζόμενο διανομέα για αυθαιρεσία από την πλευρά του εργοδότη, αφού ο τελευταίος δεν τον άφηνε να μπει στον χώρο της επιχείρησης και να προφυλαχτεί από τον άσχημο καιρό, όσο περίμενε την παραγγελία που θα παρέδιδε στον πελάτη.

  «Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν έξω χωρίς να γνωρίζουν, εάν θα γυρίσουν σώοι και αβλαβείς στο σπίτι τους. Συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους…» αναφέρει ο κ. Α. Μπεμπεκίδης και συνεχίζει πως «το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει ήδη κινητοποιηθεί μέσω του ανώτερου συνδικαλιστικού του οργάνου, της ΓΣΕΕ, αφού περιστατικά με θύματα τους εργαζόμενους στον κλάδο delivery συμβαίνουν τακτικά και στη δική μας περιοχή.

  «Ζητάμε από την κυβέρνηση και δη από το αρμόδιο υπουργείο να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα ευθύνης για την ασφάλεια και την εργασία των διανομέων, η δουλειά των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας. Το υπουργείο εργασίας είναι ενημερωμένο για όλα αυτά τα ζητήματα. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Σαν Εργατικό Κέντρο έχουμε υποβάλει ήδη τις προτάσεις μας μέσω της ΓΣΕΕ…» τονίζει ο ίδιος.

– Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας
-Χορήγηση κατάλληλου εξοπλισμού, ρούχων, υποδημάτων, αδιάβροχων κ.α. από την εργοδοσία
– Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση (να συμπεριλαμβάνεται και το κράνος)

-Πλήρης ασφάλιση για όλους. Να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

  Τα παραπάνω είναι μερικά από τα μέτρα που ζητά το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης από το υπουργείο για τους διανομείς. Ενώ, όπως επισημαίνει ο κ. Α. Μπεμπεκίδης, δεν θα σταματήσει να επαναφέρει το θέμα, μέχρι να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια