GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Businessbook

Breaking News:

latest

ΠΕΙΘΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ...

  ΄΄ Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα ΄΄ Μέγας Αλέξανδρος

 
΄΄ Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα ΄΄
Μέγας Αλέξανδρος
Για τους κατοίκους του Έβρου, της Θράκης, της Πατρίδας μας  σήμερα είναι μέρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της Ορεστιάδας.
Σπεύδουν εκεί ο υπουργός Νότης Μηταράκης συνεπικουρούμενος από τον συνάδελφό του Στέλιο Πέτσα να ΄΄ καθησυχάσουν ΄΄ τους ακρίτες ΄΄ διαβεβαιώνοντάς ΄΄ τους πως η δημιουργία νέας δομής παράτυπων μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου είναι για το καλό τους, το καλό της χώρας.
Αυτό στην απλή δημοτική μας γλώσσα ορίζεται ως : ΠΕΙΘΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ.
Τα μέλη των : Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Αγροτικού Συλλόγου Σουφλίου, Συλλόγου Αινίσιου Δέλτα Έβρου, κάτοικοι της περιοχής, διαδηλώνουν την αντίθεσή τους, δυναμώνουν την αντίσταση σε κάποια ενέργεια αντεθνικού σχεδιασμού.
Οι θέσεις τους όπως έχουν διατυπωθεί και αναρτηθεί.
΄΄ Η άκαιρη, άστοχη πολιτικά και απροκάλυπτα προκλητική επίσκεψη του Υπουργού, κ. Μηταράκη, έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο!
Ισχυρισμοί, που έχουν να κάνουν με την άγνοια και την αδιαφορία του για τον πολύπαθο τόπο μας και την ανεξήγητη σπουδή του να εφαρμόσει το επικίνδυνο εθνικά σχέδιό του, αδιαφορώντας για τον Νομό μας και τους κατοίκους του!
Επέλεξε να μας επισκεφτεί σε μια χρονική στιγμή που η απόγνωση κυριαρχεί στους ανθρώπους του Έβρου, καθώς έχουμε δει τις βασικές μας υποδομές να έχουν καταστραφεί, χάσαμε τις περιουσίες μας και κοιτάμε ανήμποροι πάνω από 100.000 στρέμματα να είναι ακόμη πλημμυρισμένα!
Κι ενώ θα περιμέναμε την κρατική μέριμνα να συνδράμει αποφασιστικά στην προσπάθειά μας να επουλώσουμε τις πληγές που μας άνοιξε η πρόσφατη θεομηνία και να βοηθήσει ουσιαστικά και άμεσα στο ν’ ανασυγκροτήσουμε τις παραγωγικές μας υποδομές, αυτός, ένα βασικό κυβερνητικό στέλεχος, έρχεται να μας υπενθυμίσει με την παρουσία του τη χειρότερη μορφή κρατικής αναλγησίας! 
 
Που μπροστά στην υλοποίηση των εμμονικών, παράλογων και άκρως καταστροφικών του σχεδίων δε διστάζει να μας πετάξει κατάμουτρα την αδιαφορία του και να μας υπογραμμίσει ότι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τα εγκληματικά «οράματά» του, χωρίς να νοιάζεται για τη λαϊκή βούληση και για τους πονεμένους Εβρίτες!
Αυτός και οι πολιτικοί του υποχθόνιοι σχεδιασμοί είναι ανεπιθύμητοι στον πολύπαθο τόπο μας!
Οι βουλευτές μας, όμως, αλλά και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ έχουν ηθικό χρέος απέναντί μας και απέναντι στα παιδιά όλων μας να ορθώσουν ξεκάθαρα και δυναμικά το πολιτικό τους παράστημα και να μπουν μπροστάρηδες στον αγώνα για ματαίωση των επιζήμιων σχεδίων του!
Κάθε άλλη στάση μεμψιμοιρίας, δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων και υπεκφυγής θα βρει τον λαό του Έβρου αντίθετο και τιμωρό! ΄΄.
Διευρύνω υπενθυμίζοντας.
Κινητοποιήσεις του είδους ή παραλλάσσουσες έχουν γενικευτεί από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη μας.
Να υπενθυμίσω στους εραστές του ΠΕΙΘΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ κάποιο ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ ( 1902 - 1963 ) από πολλά χρόνια μπροστά, για να γνωρίζουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι όποιοι αντίστοιχοι επίδοξοι μελλοντικά, τι μέλλει γενέσθαι.
 
Του σίδερου
του κάρβουνου
και της ζάχαρης
και του πορφυρού χαλκού
και της υφαντουργίας
και του έρωτα
και της καταπίεσης και της ζωής
και όλης της βιομηχανίας
και τ' ουρανού
και της ερήμου
και του γαλάζιου ωκεανού
και των θλιμμένων ποταμών
και της οργανωμένης γης
και των πόλεων η μοίρα
θ' αλλάξει ένα ξημέρωμα
ένα ξημέρωμα στου σκοταδιού την άκρη
όταν εκείνοι θα στηρίξουνε βαριά
τα χέρια τους στο χώμα
και θ' ανασηκωθούνε.
Η μετάφραση είναι του Άρη Δικταίου.

Στέλιος  Αρσενίου 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εγγραφή στο newsletter