GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέα απόφαση του αρμόδιου υπουργείου… Αναστάτωση στους Δήμους για τα αυξημένα έξοδα που συνεπάγεται η αύξηση της ναυαγοσωστικής κάλυψης στις παραλιακές τους ζώνες

  -Έξι θα πρέπει να γίνουν οι δύο ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Τοπείρου

 


-Έξι θα πρέπει να γίνουν οι δύο ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Τοπείρου

Θωμάς Μίχογλου:
«Δεν έχουμε τα οικονομικά περιθώρια για τόσο μεγάλα έξοδα. Είναι καλό βέβαια που παίρνονται αποφάσεις οι οποίες αφορούν την ασφάλεια των λουομένων, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη οικονομική στήριξη από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου, για να μπορέσουμε κι εμείς ως Δήμος να ανταπεξέλθουμε στα νέα αυτά δεδομένα…»

  Αναστάτωση έχει προκληθεί στους παραθαλάσσιους δήμους της χώρας, μετά την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου να αυξηθεί ο αριθμός των ναυαγοσωστών στις παραλίες για την περίοδο του Καλοκαιριού, γεγονός που ταυτόχρονα συνεπάγεται με ακόμη μεγαλύτερα έξοδα σε μια εποχή που οι οικονομικές τους δυνατότητες έχουν συρρικνωθεί δραματικά, λόγω των εξελίξεων που έφερε η πανδημία.

  Αναλυτικότερα, δεν κρύβει τον προβληματισμό του ο Δήμαρχος Τοπείρου, κ. Θωμάς Μίχογλου, αφού με βάση τα νέα δεδομένα, οι δύο ναυαγοσώστες στην παραλιακή ζώνη του Δήμου πρέπει να γίνουν έξι κι επομένως να δαπανηθούν ακόμη περισσότερα χρήματα από το ταμείο του δήμου για τα έξοδα της ναυαγοσωστικής κάλυψης. Μάλιστα, το ποσό που ακούγεται ότι θα πρέπει να δαπανηθεί λόγω της νέας εξέλιξης είναι της τάξης των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ περίπου για το Δήμο Τοπείρου.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Θ. Μίχογλου, «δεν έχουμε τα οικονομικά περιθώρια για τόσο μεγάλα έξοδα. Είναι καλό βέβαια που παίρνονται αποφάσεις οι οποίες αφορούν την ασφάλεια των λουομένων, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη οικονομική στήριξη από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου, για να μπορέσουμε κι εμείς ως Δήμος να ανταπεξέλθουμε στα νέα αυτά δεδομένα…».

  Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχεται, ότι το θέμα έχει δημιουργήσει σοβαρή αναστάτωση και στο γειτονικό δήμο Ροδόπης, ο οποίος έχει την ευθύνη για πολλές παραλίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες, κατά πόσο δηλαδή θα μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά στη νέα υποχρέωση που αφορά την αύξηση της ναυαγοσωστικής κάλυψης.

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και στην ΚΕΔΕ, η στήριξη της οποίας θεωρείται δεδομένη από τους Δήμους. Ενώ, όσο πλησιάζουμε προς τους μήνες του Καλοκαιριού, θα απασχολεί όλο και πιο έντονα τις εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς πολλά είναι τα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω του ιού κι απειλούν παράλληλα το τουριστικό προϊόν καθώς και τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού.

  Από εκεί και πέρα, ο κ. Θ. Μίχογλου αναφέρεται και σε ένα άλλο θέμα μείζονος σημασίας που αφορά τη διαχείριση της περιοχής του Νέστου, η οποία ανήκει στο Δασαρχείο της Καβάλας, ενώ κάποιες αρμοδιότητες, κυρίως, σε ό,τι αφορά τα αναχώματα έχει η Περιφέρεια, με αποτέλεσμα όταν προκύπτουν προβλήματα, κατεξοχήν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, οι πολίτες να κατηγορούν το Δήμο, ο οποίος εκ των πραγμάτων δεν έχει την αρμοδιότητα για να παρέμβει με ουσιαστικά έργα.

  Βέβαια, όπως σπεύδει να συμπληρώσει ο κ. Θ. Μίχογλου, ο Δήμος υλοποιεί παρεμβάσεις όταν το απαιτούν οι περιστάσεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στον ποταμό Νέστο, με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που βρίσκονται πλησίον της κοίτης, κυρίως εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Όλο το ζήτημα κάνει πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη η διαχείριση του Νέστου να περάσει στα χέρια του Δήμου, όπως σημειώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια