GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεχίζεται η «επέλαση» της κακοκαιρίας «Μήδεια» με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια

Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου η «επέλαση» της κακοκαιρίας «Μήδεια» με πολικές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις στη χώρα...


Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου
η «επέλαση» της κακοκαιρίας «Μήδεια» με πολικές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις στη χώρα. Ειδικότερα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα, καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και αργότερα στο Νότιο Αιγαίο, χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και αρχικά στα ορεινά, ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Πελοποννήσου με χαμηλό υψόμετρο, παγετός στα κεντρικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια και ολικός στη Δυτική Μακεδονία.Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 1 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως -4 βαθμούς), 3 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 4 βαθμούς), 9 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 4 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα (στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 0 έως 4 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες, στο Νότιο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς 6 μποφόρ και τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Ιόνιο αρχικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 5 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια, χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά και σταδιακά και στα βόρεια προάστια περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, με πτώση μετά το μεσημέρι . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Bόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 01 βαθμό Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 00 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη τιμή θα σημειωθεί στην αρχή της ημέρας. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και τα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Στερεάς, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα νότια νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 και στα βόρεια από -06 (μείον 6) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας και από το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία, κυρίως στα κεντρικά τμήματα, και στην κεντρική Στερεά.
Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν από αργά τη νύχτα στα νότια.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Προς το βράδυ κυρίως στις Κυκλάδες πiθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και στα βόρεια χιονόνερο, και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια