GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σήμερα η κηδεία του άτυχου πυροσβέστη – Στην Αλεξανδρούπολη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

  Σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος του πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος παρασύρθηκε από ορμητικά νερ...

 

Σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος του πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά και έχασε τη ζωή του την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των μαθητών του δημοτικού σχολείου Απαλού.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 16.00 στον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου στη Νέα Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στην Αλεξανδρούπολη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται από χθες Δευτέρα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, προκειμένου να στηρίξει την οικογένεια του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να εκφράσω, σαν Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, τη βαθιά θλίψη και την οδύνη μου για το περιστατικό στο οποίο χάθηκε ένας λεβέντης, ένα παλικάρι από το Πυροσβεστικό Σώμα, από την οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτελώντας το καθήκον του με επιμέλεια, με αυτοθυσία, για να καταφέρουμε να απομακρύνουμε και να διασώσουμε 21 παιδιά από ένα νηπιαγωγείο», δήλωσε ο κ. Κολοκούρης.

Xαρακτήρισε «πολύ αντίξοες» τις συνθήκες, διευκρινίζοντας πως «γι’ αυτό το λόγο παρέστην άμεσα εδώ πέρα, ύστερα από εντολή των πολιτικών μου προϊσταμένων, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη» και διαβεβαιώνοντας ότι «θα κάνω ό,τι πρέπει για την οικογένεια του εκλιπόντος. Θα σταθεί όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και η πολιτική ηγεσία σύσσωμη, για να μπορέσουμε να δώσουμε ό,τι πρέπει σ’ αυτή την οικογένεια που υπέστη τον άδικο χαμό του πυροσβέστη… Είναι θλιβερό, οδυνηρό, αυτό που συνέβη, κανένας δεν το ήθελε και θα φροντίσουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για την οικογένειά του, έτσι ώστε ν’ αναπαυθεί εν ειρήνη».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι μαζί του μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη αξιωματικοί της ψυχοκοινωνικής μέριμνας «για να μπορέσουν να σταθούν και να μπορέσουν να στηρίξουν ψυχολογικά τα μέλη της οικογένειάς του… Λυπάμαι πάρα πολύ, είμαι συντετριμμένος και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είναι δυνατόν… Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να στηρίξω την οικογένεια του εκλιπόντος και να δώσω τις τιμές αυτές που αρμόζουν σ’ έναν ήρωα πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον…».

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, διαβεβαίωσε ότι «όλα θα έρθουν στο φως, θα γίνει έρευνα όπως πρέπει και τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Όλα θα έρθουν στην επιφάνεια, να είστε σίγουροι γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια