GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κοινή δήλωση Κάτση – Γκαρά για επιδείνωση εργασιακών σχέσεων σε κανάλια

Δεν πέρασαν ούτε 5 μέρες από την ψήφιση του νόμου Πέτσα – Λιβάνιου και οι καναλάρχες έσπευσαν να εφαρμόσουν τα όσα αντεργατικά νομοθέτησε η ...


Δεν πέρασαν ούτε 5 μέρες από την ψήφιση του νόμου Πέτσα – Λιβάνιου και οι καναλάρχες έσπευσαν να εφαρμόσουν τα όσα αντεργατικά νομοθέτησε η κυβέρνηση. Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο νόμος θα φέρει δραματική επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις, μειώσεις μισθών και εν τέλει απολύσεις.Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής – με αφορμή την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA – επιβεβαιώνει πλήρως την κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τα Σωματεία και δικαιώνει πλήρως τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να ξηλώσει τις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 4339/2015 («Νόμος Παππά») που εισήγαγαν για πρώτη φορά ένα πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Οι καναλάρχες με την σειρά τους έσπευσαν να επιβάλουν όσα ζήτησαν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει, εξαναγκασμό των εργαζομένων σε ατομικές συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες, απαγόρευση αυξήσεων, εφαρμογή του πρωτοφανούς εργασιακού καθεστώτος των «μεταφερόμενων» εργαζόμενων, από μια εταιρεία του ιδιοκτήτη σε κάποια άλλη.
Ο κ. Λιβάνιος και η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την επίθεση αυτή κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των απολύσεων που αυτή θα φέρει.

Μ. Κάτσης

Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
                                                                                Ν. Γκαρά

           Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια