GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Χάρτης ECDC για τον κορονοϊό στην Ευρώπη: Υπάρχουν τέσσερις «πράσινες» περιοχές και είναι στην Ελλάδα]

  Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τον αναθεωρημένο χάρτη με τις περιοχές τι...

 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τον αναθεωρημένο χάρτη με τις περιοχές τις ΕΕ που πλήττονται από τον νέο κορονοϊό. Σε αυτόν τον χάρτη υπάρχουν 4 «πράσινες» περιοχές. Και είναι και οι τρεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Ήπειρος, νησιά Ιονίου, Κυκλάδες και Δωδεκάννησα είναι οι μόνες «πράσινες» από κορονοϊό περιοχές σε όλη την ΕΕ.

Εκτός από την Ελλάδα, την Φινλανδία και την Ισλανδία, που είναι χρωματισμένες «πορτοκαλί» όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο «κόκκινο», δηλαδή καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.
Να σημειωθεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανάλυση για την Ελλάδα
Στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 1 έως 14 Ιανουαρίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές της στο «πράσινο» και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στο «κίτρινο», όταν η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παραμένει στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα, στο «πράσινο» βρίσκονται περιοχές της Ηπείρου, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

Στο «πράσινο» βρίσκεται, εξάλλου, ολόκληρη η Ελλάδα και στο χάρτη με το δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για την ίδια χρονική περίοδο.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια