GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[ΤΟ ΠΑΛΤΟ...]

Σάββατο βράδυ 23/1/2021 ξεκινά στην Πάτρα το Καρναβάλι.

Σάββατο βράδυ 23/1/2021 ξεκινά στην Πάτρα το Καρναβάλι.

Η έναρξη, όλες οι επιμέρους εκδηλώσεις, η λήξη θα μεταδοθούν διαδικτυακά, χωρίς πλείστα όσα συνηθίσαμε να βλέπουμε να γίνονται στην πόλη με το μεγαλύτερο, παλαιότερο Καρναβάλι της χώρας.
Ο Gabriel με χειρουργική μάσκα προφύλαξης από Covid 19, μεταλλαγμένο Covid 19, κάθε τύπου Covid κατέβαζε στο κινητό του κι εγώ άκουγα.
Μπαγάσας από τα άδυτα του Αμαζονίου, τα έλεγε με τέτοιο τρόπο να με προκαλεί διαρκώς.
Όταν τέλειωσε, δεν άντεξε, πέταξε τη μάσκα.
- Εμείς τι θα κάνουμε μάστορα, μπορείς να μου πεις ;
- Θα μεταμορφώσουμε τα προφιτερόλ σε πουτίγκες και θα τις πάμε όλες στην πεθερά σου, να φάει καρναβαλικό γλυκό. Να επισημάνω για τους νέους αναγνώστες πως ο Gabriel είναι σώγαμπρος στη λίμνη Βιστωνίδα, παντρεμένος με Φλαμίνγκο τη Ροζαλία. Η πεθερά του, δηλαδή η συμπεθέρα μου λέγεται Αμαλία. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις πουτίγκες όπως ο Οβελίξ στα αγριογούρουνα. Σε αντίθεση με εμένα που προτιμώ προφιτερόλ, αλλά...


- Στο Καρναβάλι λέω σε τι θα μεταμφιεστούμε ;
- Δώσε ιδέα. Δώσε τα φώτα σου πολύχρωμο πορτατίφ. Από το ράμφος σου είμαι κρεμασμένος. Περιμένω να ακούσω. Κατάγεσαι από τη χώρα της Σάμπα, του μεγαλύτερου Καρναβαλιού στον κόσμο. Κανονικά έπρεπε να έχεις δική σου Σχολή Σάμπα. Σε βλέπω έτσι και  αρχίζω να έχω ψυχολογικά προβλήματα.
- Εσύ δεν έχεις ανάγκη. Σε όλη σου τη ζωή ένα παλτό είσαι. Δεν χρειάζεσαι ούτε μεταμφίεση. Ιδέες τριτοκοσμικές, όλα τριτοκοσμικά. Χειμώνα καλοκαίρι.
- Ψάχνεσαι έχω τη γνώμη. Τι θα έλεγες να σε ντύσουμε γιατρό ;
- Με τι γνώσεις ;
- Ασπιρίνης και Depon. Στους μισούς ασθενείς θα χορηγείς ασπιρίνη, στους άλλους μισούς Depon. Στα πολύ δύσκολα συνταγή κυρά - Μαμής.  Χάντρες για το μάτι.

 

- Αυτό δεν το είχα σκεφτεί.
- Πως έτσι ; Παπαγάλος 5G.
- Bεβαίως, βεβαίως. 5G στο πέτο, στην ούγια, παντού. Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω, όλα τα τεχνολογικά μπορώ και δύναμαι.
- Gabriel θα έχεις και ιατρείο ;
- Βεβαίως βεβαίως.
- Πως θα το κρατάς ανοιχτό, αφού δε θα έχεις τίποτα ;
- Πεινάς ; Πεινάς δεν πεινάς, πάρε ένα Θανάση. Σου χρειάζεται.

- Είδες το παλτό ; Από εδώ το έφερε από εκεί το πήγε, σε έβαλε στο κλίμα των ημερών.
- Αυτό το έχεις, οφείλω να το παραδεχτώ. Τι θα έλεγες για ένα τσιπουράκι, να κάνουμε μια προθέρμανση για την Τσικνοπέμπτη ;
- Ωραία ιδέα.
- Μάστορα τι ξεχωριστό έχουν τα κεφτεδάκια, τα σουβλάκια της Τσικνοπέμπτης, της μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης ;
- Είναι μουσικά και χορευτικά. Μου το είπαν οι ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ, οι κυρίαρχοι ψητάδες του Καρναβαλιού.
- Τί τραγουδάνε και χορεύουν ;

- Κεφτελαπόνγκο - κεφτελαπόνγκο, Σουβλακιπόνγκο - σουβλακιπόνγκο... Αλλά εσύ στην καρακοσμάρα σου. Έζησες κάτι από τόσα και τόσα όλα αυτά τα χρόνια ; Πήρες ποτέ μέρος στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού να βρεις τον κρυψώνα της συνταγής της Καριόκας ; του Τσίπουρου ; του Γιαουρτλού κεμπάπ ; Κόλλησες στην Πάτρα. Ραμφομούτσουνε κατάλαβέ το. Όλα τα κάνουν όσοι ήθελαν, θέλουν και θα θελήσουν να είναι πρωταγωνιστές, κυρίαρχοι του εαυτού τους πρώτα απ όλα. Άσε τα μεγάλα λόγια, πάρε δύναμη από τα κουράγια του κόσμου, άλλαξε διάθεση. Το Καρναβάλι είναι παντού και προ πάντων στην ΞΑΝΘΗ που σε φιλοξενεί. Απλά, από τόπου σε τόπο παραλλάσσουν τα έθιμα. Εφέτος, από μακριά, διαδικτυακά. Έλα πάμε. Άκου το παλτό.  Gabrielοπόνγκο - Gabrielοπόνγκο...

Στέλιος  Αρσενίου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια