GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πως να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα μπάνιου

Το μπάνιο είναι ένας χώρος ο οποίος συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό υγρασίας που καταστρέφει τη συνολική του όψη και δημιουργεί μια ανθυγιει...

Το μπάνιο είναι ένας χώρος ο οποίος συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό υγρασίας που καταστρέφει τη συνολική του όψη και δημιουργεί μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα. Εάν λοιπόν αυτή η υγρασία εγκατασταθεί στον αέρα του χώρου σας χωρίς να εξαεριστεί, τότε μπορεί να δημιουργήσει βλάβες στη δομή του σπιτιού σας, καθώς η υγρασία μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη μούχλας πάνω στην επιφάνεια των τοίχων σας. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, κάθε μπάνιο θα πρέπει να έχει έναν ανεμιστήρα, ο οποίος θα απορροφά την υγρασία από τον αέρα και στη συνέχεια να την αποβάλλει εκτός του χώρου σας.

Για να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαερισμού στο μπάνιο σας, θα πρέπει αρχικά να εγκαταστήσετε έναν εξαερισμό που συνδέει το εσωτερικό σημείο του μπάνιου με το εξωτερικό σημείο του σπιτιού σας. Εάν φυσικά δεν έχετε κάποια προηγούμενη εμπειρία με αυτή τη διαδικασία, θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθείτε στη βοήθεια ενός επαγγελματία, καθώς η στέγη και η δομή ενός σπιτιού μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές, εάν δεν εγκατασταθεί σωστά ο εξαερισμός του μπάνιου σας. Αναζητώντας έμπειρους ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς στο episkeuazo.gr θα καταφέρετε να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία για μια τέτοια εγκατάσταση στο χώρο σας, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Μόλις λοιπόν εγκατασταθεί ο εξαερισμός και κοπεί μια κατάλληλη μεγέθους οπή στην οροφή του μπάνιου, τότε τα επόμενα βήματα της εγκατάστασης του ανεμιστήρα εξαερισμού του μπάνιου σας θα πρέπει να είναι:

1 Απενεργοποιήστε το κύκλωμα ρεύματος
Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ηλεκτρική εργασία, βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία του ρεύματος είναι απενεργοποιημένη στον ηλεκτρικό σας πίνακα για να αποφευχθούν τυχόν περιστατικά ηλεκτροπληξίας.

2 Συνδέστε τον ηλεκτρικό διακόπτη σας με τον ανεμιστήρα
Πιθανότατα να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα του μπάνιου σας στο ίδιο κύκλωμα με τα υπάρχοντα φώτα σας. Εάν αντικαθιστάτε ένα φωτιστικό με τον ανεμιστήρα εξαερισμού, τότε αυτό το βήμα μπορεί να παραληφθεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να συνδέσετε τα καλώδια από τον διακόπτη του ηλεκτρικού σας ρεύματος στην οπή που έχετε δημιουργήσει στην οροφή του μπάνιου σας. Εάν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα με ενσωματωμένο φως, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα τριφασικό καλώδιο. Επίσης ο ηλεκτρικός διακόπτης μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί για να συνδυαστεί με το κύκλωμα του ανεμιστήρα, εκτός βέβαια αν θέλετε ο ανεμιστήρας σας να λειτουργεί πάντα όταν τα φώτα του μπάνιου σας είναι αναμμένα.


3 Συνδέστε τα καλώδια του ανεμιστήρα
Ο ανεμιστήρας του μπάνιου πρέπει να συνοδεύεται από οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης των καλωδίων. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το νέο καλώδιο που είναι τοποθετημένο στο εξάρτημά σας και να το συνδέσετε με το γενικό καλώδιο του κυκλώματος του μπάνιου σας, για να λειτουργήσει κανονικά.

4 Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα εξαέρωσης
Χρησιμοποιώντας τα εγκατεστημένα στηρίγματα του ανεμιστήρα σας, τοποθετήστε το στις δοκούς της οροφής σας. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες κατασκευάζονται με κλιπς για περισσότερη ασφάλεια κατα την τοποθέτησή τους στο βραχίονα του τοίχου αλλά και την εύκολη αντικατάστασή τους.

Πιθανοί ηλεκτρικοί κίνδυνοι
Παρόλο που αυτό φαίνεται να είναι μια απλή εγκατάσταση που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν, ένα άτομο θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη ζημιά στο μπάνιο του εάν η καλωδίωση δεν γίνει σωστά. Ο χειρισμός της ηλεκτρικής καλωδίωσης δεν είναι κάτι με το οποίο όλοι είναι άνετοι και, εάν η καλωδίωση γίνει εσφαλμένα, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στη δημιουργία πυρκαγιάς. Επιπλέον, με την ποσότητα υγρασίας στον αέρα, τα εκτεθειμένα καλώδια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περιστατικά ηλεκτροσόκ ή βραχυκυκλώματος. Εμπιστευτείτε λοιπόν έναν έμπειρο ηλεκτρολόγο αν εσείς οι ίδιοι δεν νιώθετε σίγουροι για την ασφάλεια της εγκατάστασης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια