GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ εν μέσω «διερευνητικών»: «Η Ελλάδα καταπιέζει την “τουρκική” μειονότητα στην Θράκη»!

Νέα πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς με tweet του κατηγορεί την Ελλάδα για καταπίεση της «τουρκικής» (όπως την αποκαλεί)...

Νέα πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς με tweet του κατηγορεί την Ελλάδα για καταπίεση της «τουρκικής» (όπως την αποκαλεί) μειονότητας στη Θράκη!

Το tweet αυτό από την Τουρκία έρχεται με αφορμή των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Θράκη το 1988 και το 1990 και σημειώνει πως «η Τουρκία θα είναι πάντα δίπλα στους ομογενείς της στον δίκαιο αγώνα τους».

Η ανάρτηση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει ως εξής: «Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης αγωνίζονται για την αναγνώριση της «τουρκικής» ταυτότητάς τους για πάνω από 30 χρόνια. Οι αποφάσεις που έλαβε η ΕΣΔΑ υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια. Θα είμαστε πάντα μαζί με τους ομογενείς μας στο δίκαιο αγώνα τους».

Μάλιστα στη φωτογραφία της ανάρτησης στο σχετικό πανό αναγράφεται το σύνθημα «το μόνο μας έγκλημα είναι ότι είμαστε Τούρκοι».

Batı Trakya Türkleri “Türk” kimliklerinin tanınması için 30 yılı aşkın süredir mücadele ediyor. AİHM’nin Azınlık lehine aldığı kararlar senelerdir uygulanmıyor. Haklı mücadelelerinde soydaşlarımızın daima yanında olacağız.




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια