GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Η επόμενη βουλγαρική βουλή θα αποφασίσει αν θα γίνει νέος πυρηνικός σταθμός στο Κοζλοντούι]

  Κατά πάσα πιθανότητα η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει αν θα κατασκευαστεί ο πυρηνικός σταθμός «Μπέλενε» ή 7ο αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθ...

 

Κατά πάσα πιθανότητα η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει αν θα κατασκευαστεί ο πυρηνικός σταθμός «Μπέλενε» ή 7ο αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι», είπε για τη ΒΕΡ ο Βαλεντίν Νικόλοφ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας. Ο ίδιος εξέφρασε την προσωπική του γνώμη ότι η δεύτερη εκδοχή είναι καλύτερη, αλλά συμπλήρωσε ότι η διαδικασία για την κατασκευή νέου πυρηνικού σταθμού συνεχίζεται. 

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ρουσλάν Στέφανοφ, η χώρα μας δε χρειάζεται νέες μονάδες, μέχρι να απενεργοποιηθούν ο 5ος και ο 6ος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι», το οποίο μπορεί να συμβεί γύρω στο 2050. «Το 2008 ξεκίνησε το σχέδιο «Μπέλενε» με την απατηλή προοπτική ανάπτυξης της ενέργειάς μας και χορηγήθηκαν για τον σκοπό πάνω από 4 δισεκατομμύρια λέβα εθνικά κονδύλια», είπε ακόμη ο αναλυτής, τονίζοντας ότι η τεράστια διαφθορά, η οποία συζητούταν, δεν ερευνήθηκε.

Σημειώνεται ότι το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι βρίσκεται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και η λειτουργία του κατά καιρούς έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός των ελληνικών συνόρων με το αίτημα να είναι το κλείσιμό του.

 Από το Bnr.bg



 



Δεν υπάρχουν σχόλια