GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Έντονες οι αντιδράσεις των κυνηγών της Ξάνθης, για την εκ νέου απαγόρευση της θήρας]

    -Κάνουν λόγο για ενορχηστρωμένη προσπάθεια οριστικής κατάργησης της κυνηγετικής δραστηριότητας.

 

 

-Κάνουν λόγο για ενορχηστρωμένη προσπάθεια οριστικής κατάργησης της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Λοΐζος Σερραίος:
«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο αγώνας ξεκινάει από εκεί που τον αφήσαμε…»

  Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατάργησης της θήρας κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Λοΐζος Σερραίος, μετά την εκ νέου απαγόρευση του κυνηγιού, στο πλαίσιο πιο αυστηρών μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

  Συγκριμένα, δεν κράτησε πολύ η χαρά της κυνηγετικής οικογένειας, αφού η είδηση για επιστροφή στην ύπαιθρο, πριν λίγο χρονικό διάστημα, συνοδεύτηκε με καινούρια απόφαση λίγες ημέρες μετά, η οποία απαγορεύει τόσο το κυνήγι όσο και το ψάρεμα για άγνωστο χρονικό διάστημα.

  «Με την πρώτη ευκαιρία που βρήκαν μας έκλεισαν, έχοντας ως δικαιολογία τα εμπορικά καταστήματα που, επίσης, παραμένουν κλειστά. Απώτερος σκοπός τους βέβαια είναι να μας κλείσουν οριστικά. Η ιστορία αυτή ξεκινά από το 2016 με τον εθνικό διάλογο περί θήρας. Πρόκειται για ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο να βάλουν τέλος στην κυνηγετική δραστηριότητα…» σημειώνει ο κ. Λ. Σερραίος, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι οι Έλληνες κυνηγοί δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν, γιατί αγαπούν το κυνήγι, το οποίο αποτελεί θεσπισμένη και νόμιμη δραστηριότητα. Φροντίζουν το περιβάλλον και πολεμούν τη λαθροθηρία.

  «Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ας ελπίσουμε, ότι θα μας ανοίξουν στις 11 του μηνός. Σε διαφορετική περίπτωση, θα οργανώσουμε ξανά τον αγώνα μας…» δηλώνει σε έντονο ύφος ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, αν και όπως ο ίδιος παραδέχεται, «το περίμενα ότι θα μας ξανάκλειναν, όχι όμως τόσο γρήγορα. Δεν γνωρίζω, πότε θα μας επιτραπεί ξανά η κυνηγετική δραστηριότητα.

  Ο αγώνας ξεκινάει από εκεί που τον αφήσαμε. Δεν σταματάμε ούτε λεπτό. Συνεχίζουμε τη δίκαιη διεκδίκηση του δικαιώματός μας στη θήρα. Δεν ζητάμε κάτι παράνομο. Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε, ότι κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να απαγορεύσουν τη θήρα. Οι εισηγήσεις μας προς τους ειδικούς λοιμωξιολόγους δεν έφταναν ποτέ. Κάποιοι συνειδητά δεν τις προωθούσαν προς τον προορισμό τους. Τελικά, όταν καταφέραμε και τις μεταφέραμε οι ίδιοι στους επιστήμονες, οι τελευταίοι παραδέχτηκαν ότι, ποτέ δεν έλαβαν τις εισηγήσεις μας. Μάλιστα, ποτέ δεν τάχθηκαν κατά της κυνηγετικής δραστηριότητας, θεωρώντας τη δηλαδή υπεύθυνη για τη διασπορά και τη διάδοση του ιού…».

  Ο ίδιος θεωρεί πως είναι εντελώς παράλογο να συνεχίζεται η απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας την ίδια στιγμή που άλλες δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία, τρέξιμο κτλ, συνεχίζονται κανονικά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις παραπάνω επισημάνσεις δημιουργούν προβληματισμό στους Έλληνες κυνηγούς οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τόσο εύκολα τα «όπλα» σε αυτό τον αγώνα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια