GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Επερώτηση της περιφερειακής σύνθεσης για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή “Θεσσαλονίκη – Αμφίπολη- Νέα Καρβάλη”]

  Για άλλη μία φορά ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι συν αυτώ κωλυσιεργούν “φρενάροντας” την ανάπτυξη της Περιφέρειας μα...

 

Για άλλη μία φορά ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι συν αυτώ κωλυσιεργούν “φρενάροντας” την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Δυστυχώς, αυτή τη φορά το “φρενάρισμα” είναι σχεδόν κυριολεκτικό καθώς εδώ και έναν χρόνο δεν έχει γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η συζήτηση για το κρίσιμο θέμα ‘Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε)  του έργου: Νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αμφίπολη- Νέα Καρβάλη’

Υπενθυμίζουμε οτι το θέμα έχει αποσυρθεί αναιτιολόγητα δυο φορές από την Ημερήσια Διάταξη του ΠΣ με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και δεν έχει επανεισαχθεί έκτοτε ενώ η Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας και τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν γνωμοδοτήσει θετικά.

Ωστόσο, πέραν του ότι ο σιδηρόδρομος βελτιώνει την προσβασιμότητα των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειας μας, δύναται να εξυπηρετήσει σημαντικά την τοπική επιχειρηματικότητα ως εναλλακτικό δίκτυο μεταφοράς προϊόντων από και προς τα αστικά κέντρα, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη.

Επιπλέον, την ίδια ώρα ο κος Μέτιος επιλέγει να απέχει και από τη “μεγάλη εικόνα” της χώρας μας, αφού η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης. Ο κος Μέτιος επιλέγει να θέτει την περιοχή μας σε απομόνωση χωρίς να υπολογίζει συνέπειες αλλά γι’ αυτό πρέπει να απολογηθεί ενώπιον όλων.

Η παράταξη μας θέτει σημαντική επερώτηση επί του θέματος στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία έχει ήδη υποβληθεί αρμοδίως και επισυνάπτεται:

Κομοτηνή 19/01/2021

ΠΡΟΣ  Τον Πρόεδρο
του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ


KOIN:
Γραφείο Περιφερειάρχη ΑΜΘ
Παρατάξεις ΠΣ
ΜΜΕ ΑΜΘ

Επερώτηση
Στο πλαίσιο των διατάξεων του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σας διαβιβάζουμε την επερώτησή μας προς τον Περιφερειάρχη, ώστε να συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μετά:
την μη λήψη απόφασης καθ’ όλο το 2020 επί του θέματος ‘Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου: Νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αμφίπολη- Νέα Καρβάλη’, με εισηγητή τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Kτηνιατρικής κ. Γ. Ζιμπίδη, το οποίο ενεγράφη δύο φορές στην Ημερήσια Διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου (16ο Θέμα/9ης Συνεδρίασης & 10ο Θέμα / 7ης Συνεδρίασης και απεσύρθη από εσάς, αναιτιολόγητα, χωρίς να επανεισαχθεί στις επόμενες συνεδριάσεις του 2020,
την θετική γνωμοδότηση επί του ίδιου θέματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των συναρμόδιων Υπουργείων (Υποδομών, Πολιτισμού κλπ), ερωτάσθε:


1.Για ποιο λόγο απεσύρθη και δεν επανήλθε το θέμα ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση επ’ αυτού;
2.Συμφωνεί η διοίκησή σας με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο προωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση ή όχι;
3.Πως αιτιολογείτε την καθυστέρηση η οποία προκαλείται με υπαιτιότητά σας ;
4.Ποια είναι η συνολική επίπτωση στην τοπική οικονομία της Περιφέρειας λόγω της αποδεδειγμένης καθυστέρησης που προκαλείτε όσον αφορά το συγκεκριμένο, μείζονος σημασίας,  έργο υποδομής, με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στερείται λειτουργούσας σιδηροδρομικής σύνδεσης κατά τα τελευταία χρόνια ;”

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Θεόδωρος Μαρκόπουλος
Χρήστος Γάκης
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης
Μαρία Πολυμέρου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια