GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου]

    Οι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στην ΠΑΜΘ καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και όσων την ασπάζονται, που εγκλωβίζε...

 

 

Οι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στην ΠΑΜΘ καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και όσων την ασπάζονται, που εγκλωβίζει στα νησιά και στα σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί εφαρμόζοντας  πιστά τον Κανονισμό του Δουβλίνου αλλά και την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, εντείνει και επεκτείνει το πρόβλημα αντί να το λύνει.

  Οι πρόσφατες εξελίξεις με την απόφαση της Κυβέρνησης για την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου στην Ορεστιάδα, είναι αποτέλεσμα της πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ για το μεταναστευτικό, του Κανονισμού του Δουβλίνου που ουσιαστικά μετατρέπει και την περιοχή μας σε κέντρο πολύχρονου εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών.

Οι προδιαγραφές τύπου ΝΑΤΟ που προβλέπονται, η έκταση που θα καλύψει, αναιρούν τις δηλώσεις του υπουργού Ν. Μηταράκη ότι η επέκταση της δομής δεν αφορά στην μακροχρόνια παραμονή αιτούντων άσυλο και δημιουργούν ερωτηματικά σε σχέση με τη μελλοντική του χρήση.

Οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν γιατί δεν σταματούν να υπάρχουν οι αιτίες που τις προκαλούν. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Η αντίθεση μας για τη λειτουργία κλειστών ή ανοιχτών  δομών συνδέεται με τη θέση μας να μη δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, να κλείσουν τα υπάρχοντα, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες – μετανάστες σε αξιοπρεπείς χώρους διαμονής και από κει να πάρουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

 Συνδέεται με το γεγονός πως οι πρόσφυγες είναι τα θύματα, οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ  και η ΕΕ, με τη στήριξη και των ελληνικών κυβερνήσεων και όχι οι θύτες για να κρατούνται φυλακισμένοι.

Είναι υποκριτικά τα κροκοδείλια δάκρυα τοπικών βουλευτών – μιας και όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν πει κουβέντα, αντίθετα στήριζαν την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής για την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

 Είναι επικίνδυνοι και όσοι στο διαδίκτυο από τη μια σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος και από την άλλη στηρίζουν αυτή τη πολιτική φτάνοντας στο σημείο ουσιαστικά να υποδεικνύουν στην κυβέρνηση άλλους χώρους που θα μπορούσε να δημιουργήσει αντίστοιχα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων.

Το μόνο που κάνουν αυτές οι φωνές είναι να αποπροσανατολίζουν από την ρίζα του προβλήματος. Αν δεν υπάρξει τώρα αμφισβήτηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, με τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τις συμφωνίες ΕΕ – Τουρκίας, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του προσφυγικού, παρά μόνο να ανακυκλώνεται μετατρέποντας την χώρα σε χώρα- φυλακή για να προστατεύεται το «φρούριο» της ΕΕ.

    Τα λαϊκά στρώματα της περιοχής χρειάζεται μέσα από τον οργανωμένο αγώνα να πρωτοστατήσουν για τη ενίσχυση της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις λεηλασίας του πλούτου των χωρών που δημιουργεί τα κύματα ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

  Είναι ανάγκη το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί και να διεκδικήσει τώρα:
  Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σε Θράκη και νησιά, πουθενά στη χώρα.
  Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.
  Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα.

   Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες,να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας στην υπόλοιπη χώρα, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη, χωρίς ΜΚΟ, με το απαραίτητο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, όπου να εξετάζονται άμεσα τα αιτήματά τους και από εκεί να μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

   Η μεταφορά τους να είναι οργανωμένη από το κράτος και να γίνεται με ασφάλεια για τους ίδιους αλλά και για όσους μετακινούνται στην περιοχή.

  Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες, ειδικές δομές, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους.

   Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

  Πλήρη αποζημίωση όσων κατοίκων της περιοχής και των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
         ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
         ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

        ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ


 


Δεν υπάρχουν σχόλια