GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Χαιρετίζει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης… Ένα από τα «κλειδιά» που ενδεχομένως να ξεκλειδώσουν τις πόρτες για την ανάκαμψη του τουρισμού η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση]

  – Απαραίτητα τα έργα συντήρησης για να γίνουν ξανά λειτουργικά τα ξενοδοχεία μετά από τόσους μήνες που παραμένουν κλειστά .

 

– Απαραίτητα τα έργα συντήρησης για να γίνουν ξανά λειτουργικά τα ξενοδοχεία μετά από τόσους μήνες που παραμένουν κλειστά.

Απόστολος Αγκόρτσας:
«Είναι λογικό από την πλευρά του, να προτείνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τις μετακινήσεις, γιατί μόνον έτσι θα ξεπεραστεί η χρονοβόρα διαδικασία των ελέγχων…»

  Χαιρετίζει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προτείνει πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, υπογραμμίζοντας σχετικά, μέσα από την εφημερίδα μας, ότι, «είναι μια πολύ απλή και λογική λύση, προκειμένου να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία των ελέγχων που δημιουργεί προβλήματα και καθυστερεί τις μετακινήσεις των τουριστών. Επομένως, πρόκειται για ένα απαραίτητο εργαλείο και ίσως ένα από τα «κλειδιά» που μπορούν να ξεκλειδώσουν τις «πόρτες» για την ανάκαμψη του τουριστικού προϊόντος και κατ’ επέκταση του ξενοδοχειακού κλάδου, γιατί ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει…».

Απαραίτητα τα έργα συντήρησης για να γίνουν ξανά λειτουργικά τα ξενοδοχεία

  Από εκεί και πέρα, εκτός από τη θετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες, για να μπορέσει να βοηθηθεί ο κλάδος των ξενοδόχων, όπως ο ίδιος συμπληρώνει. Μετά από τόσους μήνες που παραμένουν κλειστά τα ξενοδοχεία της χώρας, χρειάζονται έργα συντήρησης για να γίνουν ξανά λειτουργικά, κάτι βέβαια που απαιτεί χρηματικά κονδύλια.

  Είναι σημαντική για τον κλάδο, όπως τονίζει, η δέσμευση του κράτους για εξάντληση όλων των δυνατοτήτων από ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε τα ξενοδοχεία να παραμείνουν «όρθια». Δυστυχώς, η Ξάνθη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έχει να δει αναπτυξιακά προγράμματα εδώ και μία δεκαετία, ζητώντας παράλληλα, να γίνουν πιο ελαστικά τα κριτήρια για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

  «Το θέμα είναι πως, ακόμη κι αν έρθουν οι τουρίστες που είναι να έρθουν, δεν θα βρουν ανοιχτά ξενοδοχεία για να μείνουν. Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και με τα περισσότερα ξενοδοχεία να παραμένουν κλειστά -όχι με εντολή του κράτους, αλλά λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από πελάτες- για να γίνει η επανεκκίνηση του κλάδου, θα πρέπει να προβούμε σε γενικές συντηρήσεις στις ξενοδοχειακές μας εγκαταστάσεις. Χρήματα να γίνει κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν. Ακόμη κι εκείνοι οι συνάδελφοι που μπορεί να έχουν δύο δεκάρες στην άκρη, δεν θα τις ξοδέψουν για κάτι που δεν ξέρουν ακόμη, εάν έχει μέλλον.

  Όλοι λίγο – πολύ αντιμετωπίζουμε τα ίδια θέματα. Δεν λέω το κράτος να καλύψει τα χρήματα που απαιτούνται για την παραπάνω διαδικασία, η οποία είναι απαραίτητα για να ξαναλειτουργήσει ο κλάδος, αλλά αυτή να γίνει μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Α. Αγκόρτσας.

Επιτακτική η ανάγκη να ξανανοίξει η τουριστική δίοδος «Αγίου Κωνσταντίνου»

  Από εκεί και πέρα, αναφερόμενος στις περιορισμένες δυνατότητες της περιοχής μας στον τομέα του τουρισμού μετά και το κλείσιμο των συνόρων με γειτονικές χώρες, όπως Βουλγαρία και Τουρκία, πιο επιτακτική από ποτέ γίνεται η ανάγκη να ανοίξει ξανά η τουριστική δίοδος του «Αγίου Κωνσταντίνου», όπως επισημαίνει.

  «Οι ηγεσίες είναι αντανάκλαση του εαυτού μας και δεν μιλάω για τη σημερινή, αλλά για την προηγούμενη που πήρε την απόφαση να κλείσει την τουριστική δίοδο του «Αγίου Κωνσταντίνου», μέσω της οποίας έρχονταν στην περιοχή μας είκοσι με τριάντα μικρά λεωφορεία χωρητικότητας δεκαπέντε ατόμων το καθένα καθώς και μίνι φορτηγά. Πρόκειται για κόσμο που έφερνε και άφηνε χρήματα στην Ξάνθη και μετά το κλείσιμο «πήρε» το δρόμο για Θάσο και Χαλκιδική. Είναι πρωταρχικής σημασίας η ανάγκη να ξανανοίξει η τουριστική δίοδος του «Αγίου Κωνσταντίνου». Αν κάποιοι φοβούνται, ότι μέσω της συγκριμένης διόδου θα γίνεται λαθραία διακίνηση βουλγάρικων προϊόντων, ας εφαρμόσουν ελέγχους. Η τουριστική δίοδος όμως πρέπει να ανοίξει…» επισημαίνει ο ίδιος με έμφαση.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια