GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Απειλές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας με αναφορές στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης Είναι ....«Τούρκοι», δηλώνει!]

  «Δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ο οποίος πρόσθεσε επιπλέον ότι «πρέπει να ονομάζονται Το...

 

«Δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ο οποίος πρόσθεσε επιπλέον ότι «πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι οι μειονοτικοί πληθυσμοί στη Θράκη»

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Καστελλόριζο, σημείωσε ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο άδικο, σε ένα νησί με απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Τουρκία».

Καταλόγισε δε στην Ελλάδα ότι μιλάει για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υποστήριξε επίσης ότι «πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι οι μειονοτικοί (πληθυσμοί) στη Θράκη».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «παρά την τουρκική πρόσκληση για διάλογο, η Ελλάδα συνεχίζει την προσπάθειά της να προκαλέσει την Τουρκία, κάτι που φαίνεται από τα σχόλια του Αρχιεπισκόπου Ελλάδας».

Είπε επιπλέον, σύμφωνα με τη Daily Sabah, ότι «αν η Ελλάδα επιμένει να μην συνεργάζεται, τότε η ευθύνη για κάθε ένταση μεταξύ των δύο χωρών θα βαρύνει τον Αθήνα».





Δεν υπάρχουν σχόλια