GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: Πρωτοφανές δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο]

  Tην Τετάρτη 13 Ιανουαρίου  βρέθηκα για προσωπική μου υπόθεση στην Κομοτηνή και διαπίστωσα με θλίψη ότι απόρροια των πλημμυρικών φαινομένων...

 

Tην Τετάρτη 13 Ιανουαρίου  βρέθηκα για προσωπική μου υπόθεση στην Κομοτηνή και διαπίστωσα με θλίψη ότι απόρροια των πλημμυρικών φαινομένων ήταν αρκετοί κάτοικοι της Ροδόπης να έχουν προβλήματα υγείας ορθοπεδικά από χτυπήματα κλπ. Οι αγρότες είναι αντιληπτό από όλους μας τι έπαθαν. Άκουσα και δηλώσεις του τοπικού αντιπεριφερειάρχη για «πολύ νερό», πρωτοφανές κλπ.

Βέβαια τα ίδια είπε και το 2016 αλλά και πιο πρόσφατα το 2019. Αντίστοιχα και εδώ στη Ξάνθη με ελάχιστη βροχόπτωση πριν λίγες εβδομάδες παρατηρήθηκαν προβλήματα σε σημεία, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από το μέγεθος της βροχόπτωσης. Ο τοπικός μας αντιπεριφερειάρχης κρύφτηκε πίσω από τους Δήμους όπως άλλωστε το συνηθίζει, οι υπόλοιποι της περιφερειακής διοίκησης από τη Ξάνθη; Όλα τέλεια τα βρίσκουν μάλλον, αλλά κάποιοι συμπολίτες μας ζημιώνονται συνεχώς από αιτίες που μπορούσαν να προβλεφθούν και να αποτραπούν τα προβλήματα τους. Τέτοιου είδους καταστροφές είναι αποδεκτές και πιθανές με κύκλο επανάληψης δεκαετιών και όχι σχεδόν ετήσιο όπως συμβαίνει στην περίπτωση Ροδόπης και Έβρου. Συνεπώς να μιλάμε κάθε χρόνο για πρωτοφανείς καταστάσεις και ''πολύ νερό'' δεν είναι σοβαρό ούτε και αποδεκτό. Μάλλον απλά δεν κάνουν τίποτα και νομίζουν ότι αυτό το ξεχνάει ο πολίτης.

Τελικά είναι πολύ το νερό ή μεγάλη η αδράνεια τους;
Το 2020 πολλές φορές εγώ και οι συνάδελφοι μου της Περιφερειακής Σύνθεσης στη Ξάνθη, προτείναμε λύσεις και ζητήσαμε να γίνει μία συνολική προετοιμασία για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, όχι μονοδιάστατα για την αντιπλημμυρική προστασία αλλά σε συνδυασμό με την άρδευση, τη διαχείριση των φερτών αδρανών υλικών κλπ. Δυστυχώς καμία ανταπόκριση και καμία διάθεση να δούνε σοβαρά αυτά τα ζητήματα όπως άλλωστε προβλέπονται από την κοινή αγροτική πολιτική και τις περιβαλλοντικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελικά είναι πολύ το νερό ή είναι πολύ μεγάλο το κενό στην πολιτική ζωή του Νομού μας; Μυαλό έχουμε όλοι να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια