GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΤΟΨΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β. ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ της 27ης Ιανουαρίου ακούσαμε τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη ν...

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ της 27ης Ιανουαρίου ακούσαμε τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη να καταθέτει ντοκουμέντα που έφεραν όλους τους Συμβούλους προ μεγάλης εκπλήξεως πλην βέβαια αυτών της παράταξης Μέτιου, οι οποίοι δεν ήθελαν με τίποτα να ακουστεί η τοποθέτηση του Δημάρχου, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

Σχεδόν εξαναγκάστηκαν να τον ακούσουν κατόπιν των ισχυρών πιέσεων όλου του Σώματος, που έκρινε σκόπιμο να ακουστεί η θέση του κου Μαυρίδη προς εμπλουτισμό της συζήτησης.

Παίρνοντας το λόγο ο κος Μαυρίδης προκάλεσε ηλεκτρική εκκένωση στην «διαδικτυακή αίθουσα» καθώς αποκάλυψε ότι ο κος Περιφερειάρχης απέκρυπτε σημαντικές λεπτομέρειες από τη δημόσια συζήτηση όπως το ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας δεν είχε συζήτηση με τον Υπουργό παρά μόνο μία φορά στις 20 Νοεμβρίου 2020 και χωρίς να έχει συζητηθεί μεταξύ τους ενδεχόμενη επέκταση του ΚΥΤ καθώς και την πρόσκληση που είχε απευθύνει ο κος Μαυρίδης στις 08 Σεπτεμβρίου 2020 προς τον κο Μηταράκη όταν ο υπουργός είχε κάνει τις πρώτες δηλώσεις περί επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου μιλώντας στη Χίο. Ο κος Μαυρίδης μάλιστα χρησιμοποίησε ως επίρρωση των λεγομένων του σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης αλλά και αλληλογραφία του με τον Περιφερειάρχη.

Ο κος Μέτιος με τη σειρά του αντί να υπερασπιστεί τη θέση του και το Περιφερειακό Συμβούλιο εν γένει, αντικρούοντας τα επιχειρήματα του κου Μαυρίδη συνέχισε να του «χρεώνει» καθυστέρηση αντίδρασης και λειτουργία εν κρυπτώ.

Η παράταξή μας καλεί τον κο Μέτιο να καταρρίψει με επιχειρήματα τους ισχυρισμούς του κου Μαυρίδη διαφυλάττοντας το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Διοίκησης της οποίας ηγείται καθώς σε διαφορετική περίπτωση βρίσκεται εκτεθειμένος τόσο απέναντι στο Σώμα, όσο όμως και απέναντι στους πολίτες που αγωνιούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρει το σθένος να βγει μπροστά και να απαντήσει με παρρησία σε όσα του καταλογίστηκαν καθώς δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε και το Σώμα ο ισχυρισμός του κου Μαυρίδη περί ψευδών δηλώσεων ενώ γνώριζε την αλήθεια.

Τον καλούμε εν ολίγοις να αναλάβει τις ευθύνες του – αυτές που προκύπτουν από τον θεσμικό του ρόλο τον οποίο δεν πρέπει να συγχέει με τις όποιες προσωπικές/κομματικές επιλογές του.

Κομοτηνή 27/01/2021
Από το Γραφείο Τύπου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια