GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Businessbook

Breaking News:

latest

[ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ]

  Μία μικρή πόλη η ΞΑΝΘΗ. Ζει πάραυτα μεγάλες στιγμές συχνά -πυκνά.

 

Μία μικρή πόλη η ΞΑΝΘΗ.
Ζει πάραυτα μεγάλες στιγμές συχνά -πυκνά.

Γίνονται αυτά.
Οι μικροί με τα πικρά καθημερινά τους να μεγαλουργούν.
΄΄ Υμείς εστε το άλας της γης...
υμείς εστε το φως του κόσμου ΄΄ ( Ματθ. ε΄ 13 - 14 ).
Το μεγαλείο των ανθρώπων κρύβεται στην ψυχή, είναι αυτοί οι άνθρωποι με λουλούδια στην καρδιά, που αγαπούν, προστατεύουν, σε αφήνουν να εξελιχθείς σαν άνθρωπος και να ανοίξεις και εσύ την καρδιά σου.
Πνοή και προοπτική σε κόσμους μυθικούς, όλο καλοσύνη, απεραντοσύνη.
Ενώνουν, εμπνέουν, ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Απλά, πολύ απλά, απλούστατα τρόφιμοι του Γηροκομείου της ΞΑΝΘΗΣ διατύπωσαν αποφθεγματικά βιώματα, εμπειρίες, ταξίδια...
Συντονίστηκαν εξ ίσου απλά, πολύ απλά, απλούστατα με τη Διεύθυνση, τους εργαζομένους, τους φροντιστές του Ιδρύματος.
Μια πινελιά από από τον υπεύθυνο της φωτογραφικής ομάδας Ι.Θ.Τ.Π. και του όλου εγχειρήματος Γρηγόρη Λεοντιάδη αλλά και κάθε έναν από τους εκπαιδευόμενους/μαθητές: Νίκο Στρατογιαννάκο, Δροσιά Πουταχίδου, Αναστασία Μακρή, Ιωάννα Παυλίδου, Γιάννη Βλαχόπουλο, Ξανθή Δεμερτζή και Έφη Μαρίνου. Όπως επίσης και τις Φοίβη Βασιλειάδου και Σοφία Σαλβανά που φρόντισαν για τα ρούχα, το χτένισμα και το make up των …μοντέλων του ημερολογίου!
Πάντα απλά, πολύ απλά, απλούστατα.


Συνοχή, καταμερισμός, επιμερισμός, συγκρότηση.
Και το Γηροκομείο της καρδιάς μας πρώτο θέμα σε τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ηλεκτρονικό τύπο.
Καλύτερη υποδοχή για το νέο έτος που ανέτειλε δε θα μπορούσε να γίνει.
Έγινε από την ΞΑΝΘΗ.
Κάτι  περίπου παρόμοιο θα επιδιωχθεί εν καιρώ απανταχού. Να είστε βέβαιοι.
Το άστρο της ΒΗΘΛΕΕΜ έλαμψε τα Χριστούγεννα.
Το υπέρλαμπρο άστρο του ΣΕΙΡΙΟΥ έλαμψε για την Πρωτοχρονιά.
Ο απόλυτος ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΟΣ των προαναφερθέντων ομαδοποιημένων προσώπων προκάλεσε αυτή τη μαγική λάμψη.
Σολίστας ο Πρόεδρος Γιάννης Παπαχρόνης. Αναφέρει.

Όλοι οι συντελεστές κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο σκηνικό και συνθήκες ιδανικές ώστε οι ηλικιωμένοι να νιώσουν άνετα και να μεταδώσουν με τη νιότη της ψυχής τους και το πλατύ τους χαμόγελο μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας, ευτυχίας, ελπίδας, νοσταλγίας για το παρελθόν αλλά κι ελπίδας για το μέλλον.
Το ημερολόγιο αφιερώνεται «σε όλους τους ηλικιωμένους της καρδιάς μας που έφυγαν από κοντά μας, αλλά συνεχίζουν να μας εμπνέουν στο διηνεκές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στις σελίδες του. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που το γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» εκδίδει το δικό του ημερολόγιο, όπως εξηγεί ο Γιάννης Παπαχρόνης.
Μάλιστα, ενώ είχε αποφασιστεί να εκδοθούν 70 συλλεκτικά αντίτυπα, τα οποία έχουν δοθεί πρωτίστως στους «πρωταγωνιστές» του, τα παιδιά των ηλικιωμένων αλλά και σε διάφορους φορείς που στηρίζουν το έργο της μονάδας, μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε η αφορμή για έναν καταιγισμό τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που επιθυμούν να το αποκτήσουν.

Μέσα από τις λεζάντες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες τους, οι ένοικοι του γηροκομείου μοιράζονται τις σκέψεις τους κάνοντας κοινωνούς της ζωής τους τούς κατόχους του διαφορετικού αυτού ημερολογίου. «Ένα σφίξιμο χεριών ...κι ένα σφίξιμο χειλιών», γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης, «Είμαι έτοιμη... κοιτάζω μπροστά αλλά πατάω γερά στο τώρα!», σημειώνει η Βασιλική Τσοκαλίδου, «Μια σύγχρονη μάγισσα της Σμύρνης: βλέπω μέσα σου, αν βλέπεις κι εσύ!» σημειώνει η Κουιμέτ Μουσταφά Ογλού, «Εμείς μαζί εδώ... αλλά και αλλού!» τονίζουν η Αθανασία και Θεόδωρος Παυλίδης, «Κάπου... κάποτε... παλιά... μεταξύ μας OMERTA!» αναφέρει ο Χαράλαμπος Καραβασίλογλου, «Πόσο αστεία είναι η ζωή τελικά!!! Αρκεί το αεράκι από τη βεντάλια μου να διώχνει κάθε κακό» αναφέρει η Αγαθή Ανδρεάδου, «Ένα τσιγάρο δρόμος είναι η ζωή! Ερωτευτείτε και θα κρατήσει περισσότερο!» παροτρύνει η Αθανασία Παυλίδου, «La vie en rose! Παντού υπάρχει αρχοντιά!» επισημαίνει η Γεωργία Χατζηαποστόλου, «Το βιβλίο με κάνει να ταξιδεύω... τελικά τη 2η φορά που το διαβάζω, μου φαίνεται καλύτερο! Να ήταν έτσι και η ζωή μας!!!» εύχεται η Ευαγγελία Καρακεσίσοσγλου.
Απλά, πολύ απλά, απλούστατα.
Από ένα μικρό λαό που πολεμά χωρίς σπαθιά και βόλια...
Από ένα μικρό, μεγάλο λαό...
ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ.

Στέλιος  Αρσενίου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εγγραφή στο newsletter