GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Ε.Φ.Ε.Ε. Ξάνθης: Επιτακτική η ανάγκη της ενημέρωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων]

    Η Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης, μετά την πρόσφατη απόφαση Α1300/2020 του υπουργείου Οικονομικών, σας υπε...

 

 

Η Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης, μετά την πρόσφατη απόφαση Α1300/2020 του υπουργείου Οικονομικών, σας υπενθυμίζει την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA) από την 1η Απριλίου, με υποχρέωση ανάρτησης των εσόδων αναδρομικά από 01-01-2021.

Καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη της ενημέρωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς η υποχρέωση ανάρτησης των εσόδων αφορά και επιβαρύνει καθολικά και αποκλειστικά την επιχείρηση-επιχειρηματία-επαγγελματία. Η ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων πρέπει να γίνεται στις προβλεπόμενες από τις διατάξεις ημερομηνίες, διότι οι κυρώσεις για όσους δεν συμμορφωθούν είναι “τσουχτερές” και με υψηλά πρόστιμα.

  Εφιστούμε την προσοχή σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου δραστηριότητας, να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται για την ανάρτηση των εσόδων στο myDATA, ώστε μέσα στον υπολειπόμενο χρόνο να προετοιμαστούν για το καθήκον τους.

Στην ανάρτηση των εσόδων, οι συνάδελφοι λογιστές δεν έχουν καμία εμπλοκή, η δουλειά τους αφορά το δεύτερο στάδιο και κυρίως τον χαρακτηρισμό των εσόδων. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία οι επιχειρήσεις-επαγγελματίες, θα πρέπει να απευθυνθούν έγκαιρα στους μηχανογράφους και στις εταιρείες λογισμικών για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Για το Δ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε. Ξάνθης

Η Πρόεδρος
Μπατζακίδου Ειρήνη

Ο Αντιπρόεδρος
Μέκακας Μαυρουδής

Ο Γραμματέας
Σαββίδης Βασίλειος

Ο Ταμίας
Γρηγόρη Παντελής

Τα Μέλη
Παγωνάκης Δημήτριος
Λυμπερίδης Σωτήριος


Δεν υπάρχουν σχόλια