GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Πλύσιμο παπουτσιών στο πλυντήριο – Τα 6 βήματα για να τα κάνετε… καινούρια]

    Γνωρίζατε πως περίπου 1,7 εκατομμύρια τόνοι ρούχων και υποδημάτων ανακυκλώθηκαν μόνο σε ένα χρόνο; Ωστόσο, αυτό το νούμερο θα μπορούσε...

 

 

Γνωρίζατε πως περίπου 1,7 εκατομμύρια τόνοι ρούχων και υποδημάτων ανακυκλώθηκαν μόνο σε ένα χρόνο; Ωστόσο, αυτό το νούμερο θα μπορούσε να μειωθεί με την κατάλληλη φροντίδα των παπουτσιών.

Δεν είναι έγκλημα άλλωστε να πλύνεις τα παπούτσια στο πλυντήριο ρούχων. Είναι εύκολο να το κάνεις μόνη σου και λιγότερο δαπανηρό από το να τα δώσεις έξω για καθάρισμα. Ωστόσο, για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα (και όχι μια ξεφλουδισμένη εξωτερική σόλα), πρέπει να ακολουθήσεις μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Παρακάτω, θα βρεις μερικές χρήσιμες προτάσεις που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των παπουτσιών σου.

    Τσέκαρε αρχικά εάν μπορείς να πλύνεις τα παπούτσια σου στο πλυντήριο
Η εταιρεία Persil λέει ότι μπορείς να πλένεις τα παπούτσια σου στο πλυντήριο, αλλά αυτό δεν ισχύει για κάθε ζευγάρι. Έλεγξε πρώτα την ετικέτα! Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από υλικό που δεν επιτρέπεται να βραχεί, όπως τα δερμάτινα ή τα καστόρινα παπούτσια, για παράδειγμα. Αλλά τα sneakers από ύφασμα είναι μια χαρά για να μπουν στο πλυντήριο σου.

Επίσης, έλεγξε την κατάσταση των παπουτσιών σου. Εάν οι σόλες βγαίνουν, είναι καλύτερα να διορθώσεις πρώτα αυτό το πρόβλημα.

    Προετοίμασε και καθάρισε πρώτα τα παπούτσια σου
Εάν τα παπούτσια σου έχουν πολύ βρωμιά ή λάσπη πάνω τους, καθάρισε τα όσο το δυνατόν περισσότερο με ένα πανί. Δεν χρειάζεται να τα τρίψεις, απλά έτσι θα προστατέψεις το πλυντήριο σου από το να φράξει.

Καθάρισε τη σόλα με πινέλο.
Ξέπλυνε τα παπούτσια για να ξεφορτωθείς τα υπολείμματα σαπουνιού.
Αφαίρεσε τις σόλες και τα κορδόνια. Τα κορδόνια πρέπει να πλένονται ξεχωριστά.

    Πάρε τα σωστά προϊόντα καθαρισμού
Συνίσταται να χρησιμοποιείς υγρό για πλύσιμο αντί για σκόνη πλυσίματος, καθώς είναι δύσκολο να ξεβγαλθεί.

Τα παπούτσια πρέπει να πλένονται σε ειδικό πρόγραμμα και σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 30 βαθμούς Κελσίου.

    Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα για να απαλλαγείς από την δυσάρεστη μυρωδιά
Εάν αυτά τα παπούτσια είναι το αγαπημένο σου ζευγάρι και τα φοράς καθημερινά, αργά ή γρήγορα, μια μυρωδιά μπορεί να αναδυθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, βάλε τη μαγειρική σόδα σε κάθε παπούτσι και άφησε την όλη τη νύχτα. Μετά από αυτή τη διαδικασία, βάλε τα sneakers σου να πλυθούν στο πλυντήριο σε ειδικό πρόγραμμα.

    Προστάτεψε τα παπούτσια σου ενώ τα πλένεις
Τοποθέτησε τα παπούτσια σε μια σακούλα πλυντηρίου ή σε μια μαξιλαροθήκη.

Πρόσθεσε επιπλέον ρούχα στο πλυντήριο. Για παράδειγμα, πλύνε τα παπούτσια σου μαζί με πετσέτες. Αυτές οι πετσέτες πρέπει να είναι λευκές για να μην χαλάσουν το χρώμα των παπουτσιών σου. Επιπλέον, είναι προτιμότερο να βάζεις τις ίδιες πετσέτες κάθε φορά που πλένεις τα παπούτσια σου, επειδή δεν θα μπορείς πλέον να τις χρησιμοποιείς στο πρόσωπο και το σώμα σου.

    Στέγνωσε φυσικά τα παπούτσια σου
Συνίσταται να στεγνώνεις φυσικά στον αέρα τα παπούτσια σου αντί να χρησιμοποιείς σεσουάρ ή κάποιο θερμαντικό σώμα. Και αυτό γιατί μπορεί η κόλλα να λιώσει.

Για να επιταχύνεις τη διαδικασία και να διατηρήσεις το σχήμα τους, γέμισε μέσα τα παπούτσια με χαρτί υγείας ή εφημερίδα.
 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια