GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ελλάδα: Στα 234 δις ευρώ φτάνει το ιδιωτικό χρέος!

Στο δυσθεώρητο ποσό των 234 δις ευρώ φτάνει το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέο...

Στο δυσθεώρητο ποσό των 234 δις ευρώ φτάνει το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κο Φώτη Κουρμούση. Ο κος Κουρμούσης συμμετείχε σε τηλε-ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρηματικών και οικονομικών Σωματείων και Φορέων της περιοχής καθώς και δικηγόροι από όλο τον Έβρο (μεμονωμένα και οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων) με τον κο Κουρμούση να απαντά σε όλα τα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν.

Στόχος του κου Κουρμούση ήταν να παρουσιάσει τον ν.4738/2020  «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» που κινείται σε τέσσερις άξονες:

  •     Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις
  •     Τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών   προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας
  •     Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας
  •     Το ρόλο των επιστημονικών κλάδων

Ανάμεσα στα άλλα, ο κος Κουρμούσης σχολίασε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει στους οφειλέτες τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Μεταξύ των εργαλείων αυτών είναι και ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος είναι νόμος – πλαίσιο, που σημαίνει ότι δεν έχει προθεσμίες, αλλά η ισχύς του είναι μόνιμη.

Η έναρξη λειτουργίας της ανάλογης πλατφόρμας για την υπαγωγή των οφειλετών στις διατάξεις του νόμου έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους και οι ενδιαφερόμενοι θα παίρνουν απάντηση περί υπαγωγής ή μη εντός τριών μηνών από την υποβολή της αίτησής τους.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια