GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


  Στην Τούμπα θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα την Κυριακή, καθώς από τα τέσσερα παιχνίδια της ημέρας, για την 18η αγωνιστική αυτό που ξ...

 

Στην Τούμπα θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα την Κυριακή, καθώς από τα τέσσερα παιχνίδια της ημέρας, για την 18η αγωνιστική αυτό που ξεχωρίζει είναι αναμφίβολα το ντέρμπι των «δικεφάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19.30 (Novasports 2) ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο γήπεδο των «ασπρόμαυρων», με τις δύο ομάδες, τις οποίες χωρίζει μόλις ένας βαθμός (36 έχουν οι Θεσσαλονικείς και 35 η «Ένωση»), να «καίγονται» για τη νίκη, αφενός για να βρεθούν στη δεύτερη θέση και αφετέρου για να μην αυξηθεί η απόστασή τους με τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό (αν φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περάσει νικηφόρα από το Περιστέρι).

Οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι προέρχονται από την εύκολη νίκη επί του ΟΦΗ (3-0) στο Ηράκλειο και την εμφατική επικράτηση (5-0) απέναντι στη Λάρισα για το Κύπελλο, θα παραταχθούν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλα τα... όπλα στη «φαρέτρα» του, με εξαίρεση μόνο τον Ενέα Μιχάι, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, κι έτσι έμεινε εκτός των πλάνων του.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την «Ένωση» απαρτίζουν οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα, Τσιγγάρας, Ντάγκλας Αουγκούστο, Νινούα, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Μουργκ, Λάμπρου, Ουάρντα, Α.Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ.

Βέβαια και στην ΑΕΚ το κλίμα έχει φτιάξει αισθητά, με την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ να έχει λειτουργήσει ευεργετικά για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι έχουν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς, με βασικότερο από όλους την άμυνα.

Οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι μετά την επικράτηση (2-1) επί του Ατρομήτου για το πρωτάθλημα κατάφεραν να επιβληθούν με 2-0 του Απόλλωνα, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, θα παρουσιαστούν στην Τούμπα με τους Ανσαριφάρντ και Τσιγκρίνσκι, καθώς αμφότεροι τέθηκαν στη διάθεση του Ανδαλουσιανού προπονητή.

Αντίθεταμ εκτός αποστολής έμειναν ο ανέτοιμος Κρίστιτσιτς, ο Μαχαίρας που αισθάνθηκε ενοχλήσεις οι Νεντελτσιάρου και Μιτάι, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, αλλά και ο Χνιντ.

Την αποστολή της ΑΕΚ απαρτίζουν οι:  Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μπακάκης, Λόπες, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σβάρνας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα και Χριστόπουλος.

Διαιτητής του ντέρμπι των «δικεφάλων» θα είναι ο Σλοβένος Σλάβκι Βίντσιτς, καθώς επιλέχθηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το μεγάλο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Βοηθοί του 41χρονου ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του Τόμας Κλάντσινικ και Άντραζ Κόβασιτς και VAR ο επίσης Σλοβένος Ματέι Γιουγκ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας), και ο AVAR Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας).

Πριν το ντέρμπι στην Τούμπα θα πραγματοποιηθούν ακόμη τρία παιχνίδια, με το πρώτο χρονικά να διεξάγεται στο Περιστέρι, όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τον Ατρόμητο στις 15.00 (Novasports 1).

Από εκεί και πέρα, τα άλλα δύο παιχνίδια θα αρχίσουν στις 17.15, με τους Παναιτωλικό και Λαμία να αναμετρώνται στο Αγρίνιο (Novasports 3), σε ένα ματς αρκετά σημαντικό στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι δύο ομάδες για να παραμείνουν στη Super League, την ώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζεται με αντίπαλο τον Βόλο στους «Ζωσιμάδες» (Νοvasports 2).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου
  • Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ 1-0
  • Απόλλων Σμύρνης – Άρης 0-1
  • Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 2-0

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

  • 15:00 Ατρόμητος – Ολυμπιακός (Νovasports 1)
  • 17:15 Παναιτωλικός – Λαμία (Νovasports 3)
  • 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – ΝΠΣ Βόλος (Νovasports 2)
  • 19:30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (Νovasports 2)


 


Δεν υπάρχουν σχόλια