GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Νέο σκάνδαλο Ηλία Ασκαρίδη! Απευθείας ανάθεση 13.268 ευρώ για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που...δεν έγιναν ποτέ!]

  ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ: 13.268 ευρώ για εκδηλώσεις που δεν …έγιναν ποτέ από το Κέντρο Πολιτισμού! Παραιτηθείτε κύριε Ηλία Ασκαρίδη!

 

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ: 13.268 ευρώ για εκδηλώσεις που δεν …έγιναν ποτέ από το Κέντρο Πολιτισμού! Παραιτηθείτε κύριε Ηλία Ασκαρίδη!

*Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ή Κέντρο συναυλιών-Λαμπιονιών-Απευθείας Αναθέσεων; ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Το θράσος του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη να χρησιμοποιεί την πανδημία –βέβαια δεν είναι ο μόνος!- για να δώσει απευθείας αναθέσεις (σε εταιρείες μάλιστα εκτός Ξάνθης) που δημιουργούν υπόνοιες..."κερδοσκοπισμού", έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο...!

Με αποτέλεσμα να διερωτάται πλέον και ο τελευταίος πολίτης, μέχρι πότε επιτέλους θα μένουν οι Εισαγγελείς, το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ΑΠΑΘΕΙΣ σε εν ψυχρώ…»λαμογιές» που προκαλούν τη νοημοσύνη μας!!! Και ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες εν καιρώ πανδημίας!! (σ.σ. Ο ίδιος βέβαια διαλαλεί δεξιά κι αριστερά οτι εκτελεί εντολές του Δημάρχου Τσέπελη....)

Και επί της ουσίας. 13.268 ευρώ έδωσε συνολικά με απευθείας ανάθεση ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης για «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και εκδηλώσεις για τις ανάγκες της…Ευχούπολης και μεταφορικά που κανείς πολίτης δεν διαπίστωσε!!!! Και μάλιστα σε εταιρεία εκτός Ξάνθης!!!

Τις παραπάνω αποκαλύψεις κάνει με δημόσια καταγγελία της κι ενώ σιωπούν οι άλλες παρατάξεις, η Ειρήνη Χαριτωνίδου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους και ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ επί χρόνια του νυν αντιδήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα! Εμείς απλά ρωτάμε.

-Επιτέλους; Ένας Εισαγγελέας;Τι κάνει το Ελεγκτικό Συνέδριο; Τι κάνουν οι Επιθεωρητές -ελεγκτές, δημόσιας διοίκησης;  Θα ασχοληθεί επιτέλους το Υπουργείο Εσωτερικών με τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ και τις παρανομίες του Δήμου Ξάνθης κύριε Μάκη Βορίδη;

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:

ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ή
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ-ΛΑΜΠΙΟΝΙΩΝ-ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ;

Με αφορμή  χρηματικό ένταλμα πληρωμής συνολικού ποσού €13.268,00 σε έμπορο του Λαγκαδά με την αιτιολογία «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΧΟΥΠΟΛΗΣ 2020 ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ», το οποίο αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια, θα ήθελα να σας παραθέσω τις παρακάτω απορίες μου:

1.Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που η τοπική οικονομία έχει υποστεί μεγάλη ζημία και οι τοπικές επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν, παρατηρούμε τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης να επιλέγει, με απευθείας ανάθεση, την αγορά χριστουγεννιάτικου διάκοσμου σε εταιρία εκτός του Δήμου μας, γεγονός που γεννάει τα εξής ερωτήματα:

• Κύριε Ασκαρίδη, γνωρίζετε ποιου Δήμου είστε δημοτικός σύμβουλος;

•Γνωρίζετε την κρίσιμη κατάσταση της τοπικής μας οικονομίας που αυτή τη στιγμή ασφυκτιά να ανταεξέλθει  και ότι με αυτή την επιλογή σας, αυτόματα κρίνετε ακατάλληλες και ανεπαρκείς τις επιχειρήσεις του Δήμου μας;

2.Μελετώντας το ένταλμα πληρωμής, παρατηρούμε ότι αφορά προμήθεια για πολιτιστικές εκδηλώσεις και διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Επακολούθως, διερωτώμαι:
•Κύριε Ασκαρίδη, γνωρίζετε τα παγκόσμια τεκταινόμενα που διαδραματίζονται από τις αρχές του 2020; Αν τα γνωρίζετε, τότε πως θα εξηγήσετε στους πολίτες του Δήμου Ξάνθης ότι, ενώ το τελευταίο δίμηνο του 2020 υπήρχε στην χώρα μας καθολικό lockdown λόγω Covid-19, εσείς με απευθείας ανάθεση ξοδέψατε ένα σημαντικό ποσό για την διοργάνωση πολιτιστικών και χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων;

• Γνωρίζετε (γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε) πότε και πού πραγματοποιήθηκαν αυτές οι εκδηλώσεις για τις οποίες πλήρωσαν το διάκοσμο οι πολίτες του Δήμου μας;

•Αγοράσατε προμήθειες για την Ευχούπολη 2020; Πραγματοποιήθηκε; Και αν ναι, γιατί συνήθως η ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ γινόταν στο χώρο μεταξύ της κεντρικής πλατείας και της πλατείας του διοικητηρίου, τότε γιατί κανένας πολίτης αυτού του Δήμου δεν την παρατήρησε;

•Κύριε Ασκαρίδη, γνωρίζετε που βάζετε την υπογραφή σας. Γνωρίζετε τις επιπτώσεις για κατασπατάληση  δημόσιου χρήματος σε πράγματα ανούσια και περιττά.

Πρόσφατα δεν υπήρχε πάλι μια αμφιλεγόμενη απευθείας ανάθεση σας κατά την οποία κάνατε, όπως είπατε “λάθος” και παραλίγο να ζημιώσετε με ένα σεβαστό ποσό τον Δήμο Ξάνθης;

3.Παρατηρούμε ότι εκτός από τις παραπάνω αστοχίες του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού υπάρχει και αυτό της αδιαφορίας. Της αδιαφορίας ως προς αυτό που υποτίθεται ότι πρεσβεύει, τον Πολιτισμού του τόπου μας. Πάραυτα πρέπει να απαντηθούν τα εξής:

•Κύριε Ασκαρίδη, εσείς δεν ήσασταν που πρόσφατα προσπαθήσατε να χρησιμοποιήσετε  την πολιτιστική μας ευαισθησία  θυμίζοντας την περήφανη καταγωγή σας, αλλά  και αυτός  που από την στιγμή της εκλογής σας ως Πρόεδρος του κέντρου Πολιτισμού διατυμπανίζατε την σημαντικότητα των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας ως συνεργάτες σας; Που είστε εδώ και ένα χρόνο που οι πολιτιστικοί σύλλογοι παραμένουν ανενεργοί, τα έσοδα τους είναι πλέον ανύπαρκτα, αλλά τα πάγια έξοδα τους τρέχουν; Τι έχετε κάνει ή τι προσπαθήσατε να κάνετε αυτήν την δύσκολη περίοδο για να βοηθήσετε τους πολ. συλλόγους;

•Κύριε Ασκαρίδη, σας αφήνει παγερά αδιάφορο η οικονομική εξαθλίωση των πολιτιστικών συλλόγων, εξαιτίας των οποίων υπάρχει η θέση σας ή δεν είστε ικανός να επιληφθείτε του θέματος και απλά αρκείστε στο να υπογράφετε δεξιά και αριστερά, καθ’ υπόδειξη άλλων, απευθείας αναθέσεις;

Κύριε Ασκαρίδη, είστε Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και όχι Πρόεδρος εκδηλώσεων, συναυλιών, λαμπιονιών και απευθείας αναθέσεων.

Αν δεν γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά θα σας παρακαλέσουμε για το κοινό καλό, απλά να σηκωθείτε από την καρέκλα σας, να κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη και να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Υ.Γ. Τα συμπεράσματα της όψης σας στον καθρέπτη κρατείστε τα δικά σας. Εμάς μας αφήνουν ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.

Χαριτωνίδου Ειρήνη
Μέλος Δ.Σ. Κέντρου Πολιτισμού

Δημοτική Σύμβουλος
«Ξάνθη Για Όλους»
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια