GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Σχολεία: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά – Η ημερομηνία «κλειδί» για Γυμνάσια και Λύκεια]

  Με άξονα την ασφάλεια και τη θωράκιση της κοινωνίας από τη διασπορά του κορονοϊού μετά και τη χαλάρωση των γιορτών, η κυβέρνηση έκανε δεκ...

 

Με άξονα την ασφάλεια και τη θωράκιση της κοινωνίας από τη διασπορά του κορονοϊού μετά και τη χαλάρωση των γιορτών, η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για άνοιγμα των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της χώρας στις 11 Ιανουαρίου με αυστηρούς όμως κανόνες. Έτσι οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και στη δια ζώσης εκπαίδευση μετά από δύο μήνες τηλεμαθημάτων.

Άλλωστε, η κυβέρνηση είχε εκφράσει εδώ και καιρό την πρόθεσή της για σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, με πρώτο σταθμό την επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στο φυσικό τους περιβάλλον που δεν είναι άλλο από το σχολείο.

Και ενώ είχε προαναγγείλει επανεκκίνηση όλων των σχολικών βαθμίδων, οι λοιμωξιολόγοι έβαλαν φρένο μελετώντας τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία και εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο να αύξανε την κινητικότητα σημαντικά και θα επιβάρυνε το ιικό φορτίο.

Αυστηρά μέτρα πρόληψη
 

Η επιστροφή των μαθητών νηπιαγωγείου – δημοτικών στις τάξεις θα γίνει με επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό, τα οποία θα κινηθούν σε δύο άξονες: τον συγχρωτισμό των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και όσων συνοδεύουν τα παιδιά στις σχολικές μονάδες, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο. Επιπρόσθετα, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν.

Δωρεάν testing για εκπαιδευτικούς
Για τους εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εθελοντικό, προληπτικής σημασίας μέτρο για τους εκπαιδευτικούς, που στόχο έχει την κατά το δυνατόν καλύτερη επιδημιολογική χαρτογράφηση στα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν κανονικά τα μέτρα πρόληψης που είχαν ήδη εφαρμοστεί πριν την τηλεκπαίδευση, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, κανόνες σε εργαστήρια πληροφορικής και στη χρήση μουσικών οργάνων.

Τηλεκπαίδευση μέχρι νεοτέρας για γυμνάσια – λύκεια

Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς οι ειδικοί αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να εκτιμήσουν επιδημιολογικά την κατάσταση.

Έτσι οι μαθητές των τάξεων αυτών ξεκινούν και πάλι τα ψηφιακά μαθήματα την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι αρκετά μέλη της επιτροπής δεν είδαν θετικά την επιστροφή στα σχολεία για αυτές τις βαθμίδες πριν τις 25 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι τότε θα έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρη εικόνα για την εκ νέου επιδημιολογική αποτίμηση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά και τη χαλαρότητα της Πρωτοχρονιάς.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή


 


Δεν υπάρχουν σχόλια