GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Πάμε για παράταση του lockdown – Πότε θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση]

    Μεγάλο ερώτημα παραμένει, αν στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει άρση του lockdown, αν θα ανοίξουν δηλαδή τα σχολεία, κανονικά τα καταστήματα κ...

 

 

Μεγάλο ερώτημα παραμένει, αν στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει άρση του lockdown, αν θα ανοίξουν δηλαδή τα σχολεία, κανονικά τα καταστήματα και η εστίαση.

Οι πρώτες αλλαγές στην καθημερινότητά μας θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο και την αρχή θα κάνουν τα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, υπάρχουν δύο εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους.

Η πρώτη είναι να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η δεύτερη να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί δέκα ημέρες μετά, δηλαδή τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Η εισήγηση αυτή γίνεται γιατί τα παιδιά αλλά και οι μετακινήσεις των γονέων λόγω σχολείων επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θέλει οπωσδήποτε να ανοίξουν μέσα στον Ιανουάριο τα σχολεία γιατί αυτό θα σηματοδοτήσει τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου για λιανεμπόριο και μετακινήσεις φαίνεται πως δεν είναι εφικτή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όλος ο Ιανουάριος θα είναι «κλειστός».

Το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away ενώ θα παραμείνουν οι μετακινήσεις μας με SMS.

Ημερομηνία – κλειδί θεωρείται η 15η Φεβρουαρίου. Εκεί θα αρχίσει να γίνεται η σταδιακή άρση του lockdown καθώς θα προχωράει παράλληλα και ο εμβολιασμός.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποια καταστήματα θα αρχίσουν να ανοίγουν από τις 15 Φεβρουαριού και η διαδικασία θα συνεχιστεί ανά κλάδο μέχρι τα τέλη Μαρτίου με τα καταστήματα της εστιάσης να ανοίγουν τελευταία.

Απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα προβλέπεται μετά το Πάσχα που φέτος πέφτει τον Μάη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια