GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Παράταση lockdown έως τέλος Ιανουαρίου και τοπικά κλεισίματα – Σήμα κινδύνου για τα ρεβεγιόν]

  Υπεύθυνη συμπεριφορά χωρίς παρεκκλίσεις στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό καλούν τους πολίτες να επιδείξουν λοιμωξιολόγοι...

 

Υπεύθυνη συμπεριφορά χωρίς παρεκκλίσεις στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό καλούν τους πολίτες να επιδείξουν λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση, τη στιγμή που τα δείγματα από τη χθεσινή κοσμοσυρροή στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι καθόλου θετικά.

Το Μαξίμου κατανοεί ότι το ρίσκο των γιορτών είναι πολύ μεγάλο και ανά πάσα στιγμή οι πιθανές νέες εστίες αναζωπύρωσης του ιού μπορούν να επιδεινώσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Για το λόγο αυτό μάλιστα, κυβερνητικοί παράγοντες επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους, ότι το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας δεν πρόκειται να χαλαρώσει, συστήνοντας τα ρεβεγιόν να γίνουν σε αυστηρά στενό οικογενειακό κύκλο, λιτά και χωρίς γλέντια.

Σήμα κινδύνου για τα ρεβεγιόν
Οι ειδικοί συστήνουν να είμαστε πολύ συντηρητικοί, δηλαδή η κάθε οικογένεια να μείνει μόνη της στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, γιατί οποιοσδήποτε καλεσμένος μπορεί να λειτουργήσει ως υπερμεταδότης του ιού. Όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά: «Για να αποφύγουμε πλήρες lockdown στη χώρα μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». Δεδομένου ότι η διασπορά έχει ξεφύγει, έχει μπει μέσα στις οικογένειες και σε κλειστό περιβάλλον μεταδίδεται πιο εύκολα, οποιαδήποτε καταστρατήγηση των μέτρων θα επιφέρει «έκρηξη» κρουσμάτων και περαιτέρω πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.

Παράταση lockdown έως τέλος Ιανουαρίου
Η κυβέρνηση θα «ζυγίσει» τη στάση που θα κρατήσουν οι πολίτες στις γιορτές και κατά πόσο θα αυξηθεί η κινητικότητα, ενώ φαίνεται να έχει ήδη «κλειδώσει» παράταση των μέτρων του lockdown για εργαζόμενους και επιχειρήσεις έως το τέλος Ιανουαρίου, καθώς οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την άρση αλλά αντίθετα επιβάλλουν την επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας. Την ίδια ώρα, το Μαξίμου με τη συμβολή της επιτροπής -σύμφωνα με πληροφορίες – θα προχωρήσει σε επιβολή τοπικών lockdown σε περιοχές επιβαρυμένες επιδημιολογικά στα πρότυπα της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης. Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι: Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα, Λάρισα.

Ξεκινά πρόγραμμα μαζικών rapid tests
H νέα πλατφόρμα -testing.gov.gr- για τυχαίο δωρεάν τεστ κορονοϊού στους πολίτες, θα είναι διαθέσιμη από σήμερα το βράδυ, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον. Επισημαίνεται, ότι η επιλογή θα είναι τυχαία, ενώ τα ραντεβού για έλεγχο Covid19 θα κλείνονται μέσω SMS. Στην αίτηση ο πολίτης θα δίνει στοιχεία ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, ΑΦΜ και οπωσδήποτε αριθμός κινητού. Θα έρχεται ένα μήνυμα με έναν αριθμό επαλήθευσης. Αν ο πολίτης επιλεγεί, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού. Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια