GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[«Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»: Δεδομένης της πολλάκις εκπεφρασμένης βούλησής σας να προχωρήσει η ένταξη του οικισμού του Δροσερού στο σχέδιο πόλης της Ξάνθης, τι θα πράξετε]

    Προς Δήμαρχο Ξάνθης (διά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)

 

 

Προς Δήμαρχο Ξάνθης (διά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της παντελούς έλλειψης έργων πνοής όσον αφορά τον οικισμό του Δροσερού από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 το οποίο φυσικά και δεν υπερψηφίσαμε.

Η μη ένταξη του οικισμού του Δροσερού στο σχέδιο πόλης συνεπάγεται έλλειψη σχεδίων δόμησης, ασφαλτόστρωσης δρόμων, πεζοδρόμησης, έργων υποδομής, αποχετευτικού συστήματος, δικτύου λυμάτων και ομβρίων, αστικής συγκοινωνίας και ηλεκτροδότησης ενώ συντηρεί στους Ρομά τη χωρική και κοινωνική περιθωριοποίηση, την άνιση μεταχείριση και πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες αξιοπρεπούς διαβίωσης και τον εξαναγκασμό σε παράνομο βίο.

Η αυθαίρετη δόμηση δεν μπορεί αντιμετωπιστεί με τους υπάρχοντες νόμους. Στο παρελθόν έγινε προσπάθεια ένταξης του οικισμού στο σχέδιο πόλης με το ΦΕΚ 529/9-12-2010 που αφορούσε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ξάνθης. Ωστόσο η προσπάθεια αυτή ήταν άτοπη εξ’ ορισμού καθώς προϋπέθετε το αντικείμενο της θεραπείας, δηλαδή την ύπαρξη τίτλων ιδιοκτησίας.

Κρίνεται εύλογη η ανάγκη συντονισμού σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο ώστε να αρθούν οι δυσκολίες, που εκπορεύονται από τις ιδιαιτερότητες του οικισμού, μέσω νέας, κατάλληλης νομοθετικής ρύθμισης ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ένταξης του οικισμού του Δροσερού στο σχέδιο πόλης της Ξάνθης.

Ως εκ τούτου ερωτάσθε, δεδομένης της πολλάκις εκπεφρασμένης βούλησής σας να προχωρήσει η ένταξη του οικισμού του Δροσερού στο σχέδιο πόλης της Ξάνθης:

α) Προτίθεσθε να συντονίσετε και να στηρίξετε την προσπάθεια νέας, κατάλληλης νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με την ένταξη του οικισμού Δροσερού στο σχέδιο πόλης της Ξάνθης;

β) Εφόσον τελεσφορήσει η προσπάθειά σας, προτίθεσθε να διεκδικήσετε πόρους προκειμένου να εκπονηθεί σχετική πολεοδομική μελέτη προς αυτή την κατεύθυνση, από πού και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Για το Συνδυασμό «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»
Παπαχρόνης Ιωάννης
Παπαδόπουλος Βασίλειος
Γεωργιάδης Δημοσθένης
Σπανίδης Μιχαήλ
Διαφωνίδης Χαράλαμπος
Τσακιρίδης Αφεντούλης
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια