GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Κικίλιας με απόφαση Τσιόρδα: Στο κόκκινο πάλι η Ξάνθη, λόγω αυξημένου φορτίου!]

  Παρά τα λίγα κρούσματα, στο κόκκινο βρίσκεται και πάλι μαζί με 9 ακόμη Νομούς της χώρας, σύμφωνα με εισήγηση του κ.Τσιόρδα.

 

Παρά τα λίγα κρούσματα, στο κόκκινο βρίσκεται και πάλι μαζί με 9 ακόμη Νομούς της χώρας, σύμφωνα με εισήγηση του κ.Τσιόρδα.

Αναλυτικότερα:
Το «παρών» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη διασπορά στη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που ακολουθεί, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν την επόμενη εβδομάδα στην πρώτη περίπτωση και μετά από 15 ημέρες στη δεύτερη.

Ο κ. Κικίλιας κατονόμασε 10 περιοχές, οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται στο «κόκκινο» σε επίπεδο επιδημιολογικής εικόνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και ανέλυσε η επιτροπή με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας δήλωσε:
«Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 942 νέα κρούσματα. Θα ήθελα να τονίσω ότι η διεθνής εμπειρία μετά τις γιορτές τα κρούσματα ανεβαίνουν και η διασπορά αυξάνεται. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου. Αν είχαμε διασπορά τα Χριστούγεννα, θα το δούμε την επόμενη εμβομάδα.

Για την Πρωτοχρονιά θα το δούμε 15 ημέρες μετά. Σας ζητάω να σκεφτείτε τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τους υγειονομικούς μας, που δίνουν μάχη όλες αυτές τις ημέρες.

Όπως παρατηρείται από την επιτροπή του κ. Τσιόδρα, έχουμε αυξημένο φορτίο σε Κάλυμνο, Κοζάνη, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Έβρο, Θάσο, Ροδόπη, Φλώρινα, Λέσβο και Ξάνθη.

Κάθε άλλο παρά από μία καλή επιδημιολογική εικόνα, ιδιαίτερα όμως μετά από τόσες ημέρες lockdown.

Ο συνάδελφός μου στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από την έξοδο από την κρίση.

Στην Αγγλία δήλωσαν ότι ζουν τραγικές στιγμές και ότι γίνεται επιλογή ποιοι θα διασωληνωθούν σε ΜΕΘ και ποιοι όχι».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, ο κ. Κικίλιας είπε:

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι για ιδιωτική χρήση. Ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr και θα το τυπώνει.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.763 εμβολιαμσοί, εκ των οποίων οι 1.695 ήταν υγειονομικοί και οι 68 πολιτικοί, αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων και ασφάλεια.

Σύντομα, από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό σε 40 νοσοκομεία και στις 11 Ιανουαρίου σε άλλα 36 νοσοκομεία. Στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας.

Πάνω από 60.000 υγειονομικοί θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 20 Ιανουαρίου. Στις 4 Ιανουαρίου επίσης, ξεκινούν στις δομές φιλοξενίας.

Έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί και οι ιδιωτικοί γιατροί».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια