GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Businessbook

Breaking News:

latest

[Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Έβρος, Κοζάνη και Πιερία]

«Το πρώτο πανδημικό κύμα αναχαιτίστηκε γρήγορα. Μετά το καλοκαίρι υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων. Δυστυχώς στα τέλη Οκτωβρίου ήρθε το δεύτερο ...

«Το πρώτο πανδημικό κύμα αναχαιτίστηκε γρήγορα. Μετά το καλοκαίρι υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων. Δυστυχώς στα τέλη Οκτωβρίου ήρθε το δεύτερο πανδημικό κύμα και ο κορονοϊός μας έδειξε για τα καλά τα δόντια του. Αυτό που μας έμαθε είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται» ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Στην συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ο κορονοϊός μας έμαθε όμως πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία. Ήταν μια χρονιά ανατρεπτική, διαφορετική. Όλοι είχαμε μια επώδυνη εμπειρία που μας έκανε να σταματήσουμε για λίγο το χρόνο.

Οι επόμενοι δυο μήνες μας ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω καιρού.
Ήρθε επιτέλους η ελπίδα, το εμβόλιο που όλοι περιμέναμε και μπορούμε να πούμε ότι το 2021 θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Προσοχή όμως. Η συλλογική ανοσία για να επιτευχθεί θέλει χρόνο.

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας και ενώ είμαστε σε μια εποχή που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ο δείκτης της μεταδοτικότητας είναι αυξημένος σε Δυτική Αττική, Έβρο, Κοζάνη και Πιερία».

Επίσης η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.500 ενεργά κρούσματα. Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 91%.

Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα – Άρση των μέτρων στη Μάνδρα


Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής αποφασίστηκε να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα μέχρι και την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου 2021. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα αίρονται στη Μάνδρα λόγω της βελτίωσης που παρουσίασε η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά παρατείνεται το τοπικό lockdown και στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ενώ αύριο θα ληφθεί η απόφαση για παράταση ή όχι των υφιστάμενων μέτρων στις Θεσπιές.

«Υπάρχουν και άλλες περιοχές που μας προβληματίζουν» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε στη Δραπετσώνα, στο Ιλίον, στη περιοχή των Αχαρνών και το Περιστέρι.

Μαγιορκίνης: Δεν είμαστε σε φάση για κοινωνική χαλάρωση – Είναι πολύ νωρίς ακόμη
Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σε φάση για κοινωνική χαλάρωση, καθώς «είναι πολύ νωρίς ακόμη», έστειλε κατά την τοποθέτησή του στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Μάλιστα, στάθηκε στο γεγονός πως ακόμη η κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας παραμένει δύσκολη.

Αρχικά, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι σε διεθνές επίπεδο, «13.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από τον κορονοϊό». Και όσον αφορά συγκεκριμένα για την Ελλάδα είπε πως «η πίεση στο σύστημα υγείας παρουσιάζει σταδιακή υποχώρηση», ωστόσο στάθηκε στο γεγονός πως τα πράγματα είναι ζόρικα όσον αφορά τις εντατικές.

Όπως υπογράμμισε, «το σύστημα υγείας απόσυμφορείται με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς από αυτούς που συμπιέστηκε». Και έστειλε το μήνυμα πως «δεν είμαστε σε φάση για κοινωνική χαλάρωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμη».

«Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, ιδανικά να είναι η ίδια που συναντήσαμε τις προηγούμενες ημέρες», προέτρεψε και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί όλα τα μέτρα. «Στις ευπαθείς ομάδες πάμε με μάσκα. Συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα στις γιορτές, διατηρούμε την κοινωνική φούσκα», ανέφερε.

«Το εμβόλιο θα επιβραδύνει την πανδημία, όταν το ποσοστό που θα εμβολιαστεί ξεπεράσει το 30%», είπε επίσης ο κ. Μαγιορκίνης. Ενώ κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες «να διατηρήσουν την υπομονή τους, η πανδημία παραμένει το ίδιο, ίσως και περισσότερο επικίνδυνη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εγγραφή στο newsletter