GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Σιωπητήριο στην ενημέρωση των πολιτών της ΑΜΘ για την πανδημία]

  Άλλο ένα πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΠΑΜΘ) σχετικά με την πανδημία, φέρνει η εντολή σιωπητ...

 

Άλλο ένα πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΠΑΜΘ) σχετικά με την πανδημία, φέρνει η εντολή σιωπητηρίου που επιβλήθηκε σε όλα τα ΜΜΕ.

Με ανακοίνωση της ΕΡΤ Ορεστιάδας πληροφορηθήκαμε πως σταματά ακόμα και η ελάχιστη ενημέρωση για τους αριθμούς ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Την ώρα που είναι γνωστό πως η περιοχή παρουσιάζει επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, «κόβουν» ακόμα και την ελάχιστη ενημέρωση, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Περιφέρειας να μην γνωρίζουν πώς εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία. Η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών συνιστά εχέγγυο για την τήρηση των μέτρων και τον περιορισμό μετάδοσης του υιού.

Παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ και τις δηλώσεις Πέτσα για την αναγκαιότητα ακριβής καμπάνιας για την ενημέρωση των πολιτών, αποδεικνύεται πως θέλουν τους πολίτες βυθισμένους στο σκοτάδι της άγνοιας και της παραπληροφόρησης, στο έλεος φημών και θεωριών συνωμοσίας. Οι Λίστες Πέτσα αξιοποιούνται τελικά για να πέφτει ένα πέπλο σιωπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογράφοι της ΑΜΘ από τον Μάρτιο είχαμε αντιδράσει,  ζητώντας καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή. Τότε οι εκκλήσεις είχαν πέσει στο κενό. Για 8 μήνες οι δημοσιογράφοι έβρισκαν τα επίσημα στόματα κλειστά. Η πληροφόρηση ερχόταν μόνο μέσω διασταυρωμένων ρεπορτάζ από τη συχνότητα της ΕΡΑ Ορεστιάδας, υπηρετώντας τον ρόλο ενός δημόσιου Μέσου Ενημέρωσης. Σήμερα ήρθε και η ολοκληρωτική διακοπή κάθε εναπομείνασας πληροφόρησης.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει την απόλυτη ευθύνη.

Νατάσα Γκαρά,
Βουλευτής Έβρου, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια