GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Αυτός είναι ο μάγειρας κατάσκοπος. Ονομάζεται Νεζαμετίν Μεμέτ και είναι από το χωριό Έβρενος Ροδόπης.]

Ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού Προξενείου (σ.σ. Απο τον Σώστη Κομοτηνής...), ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας εδώ ...

Ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού Προξενείου (σ.σ. Απο τον Σώστη Κομοτηνής...), ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι 35 ετών και ζει τα τελευταία 5 χρόνια στη Ρόδο με την σύζυγό του. Διατηρούσε προφίλ στο facebook και προπαγάνδιζε υπέρ της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης!

Αυτός είναι ο μάγειρας κατάσκοπος των Τούρκων. Ονομάζεται Νεζαμετίν Μεμέτ και είναι από το χωριό Έβρενος Ροδόπης.

«Δεν έκανα τίποτα για τα χρήματα. Μόνο ένα καλό κινητό πήρα για να βγάζω λεπτομερείς φωτογραφίες. Ό,τι έκανα το έκανα για τη «μητέρα πατρίδα» την Τουρκία», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος κατά την ανάκριση.

Ο μάγειρας φωτογράφιζε πολεμικά πλοία, στρατιωτικές θέσεις και σκοπιές στο Καστελόριζο. Στη συνέχεια, έστελνε το υλικό στον 36χρονο υπάλληλο του τουρκικού προξενείου, επίσης Έλληνα υπήκοο με καταγωγή από τη Ροδόπη και μεγάλες διασυνδέσεις ωστόσο και στη Ξάνθη.


Συνολικά πέντε μήνες «δούλεψε» για τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 56χρονος μάγειρας, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας.

Ο «Μαχητής» δημοσιεύει φωτογραφίες του 56χρονου, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τη δικογραφία, να στρατολογήθηκε από τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο. Ο 56χρονος εργάζεται σε επιβατικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ρόδος - Καστελόριζο. Μάλιστα ο μάγειρας διατηρεί προφίλ στο Facebook, όπου έχει αναρτήσει αρκετές φωτογραφίες από προσωπικές του στιγμές και από τους επαγγελματικούς χώρους όπου έχει εργαστεί.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέφερε το Mega, o 55χρονος μάγειρας του πλοίου απολύθηκε από την εργασία του αλλά θα παραμείνει στη Ρόδο, ενώ ο 35χρονος γραμματέας του προξενείου βρέθηκε και την Τρίτη στην εργασία του κανονικά στο Τουρκικό Προξενείο Ρόδου.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ

Το θρίλερ με τους δύο άνδρες που φέρονται να έστελναν στην Τουρκία πληροφορίες για τις κινήσεις της Ελλάδας σε ξηρά και θάλασσα συνεχίζεται, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τη δράση τους.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών όσον αφορά τη δράση του 55χρονου εργαζόμενου πλοίου και του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Θα δώσει την απολογία του τη Παρασκευή μέσω δικηγόρου, ενώ η ΕΥΠ ερευνά αν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στην υπόθεση.

Τα ερωτήματα

Οι ειδικοί ψάχνουν τις πτυχές μιας υπόθεσης που προβληματίζει. Γιατί εκτέθηκαν δύο άνθρωποι στην συλλογή πληροφοριών που εύκολα θα μπορούσε να έχει η Τουρκία ή που είχαν μικρό ενδιαφέρον για την Τουρκία;

Για πρώτη φορά διαπιστώνεται η εμπλοκή υψηλόβαθμου στελέχους του τουρκικού Προξενείου της Ρόδου. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτός στρατολόγησε μέλος πληρώματος πλοίου, έναν 55χρονο μάγειρα, που δούλευε στο δρομολόγιο Ρόδος - Καστελόριζο. Στο πλοίο έγινε και η έφοδος των αρχών, όπως είπε στο MEGA, ο καπετάνιος.

Η περιοχή βρίσκεται από τα τουρκικά παράλια και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας των Τούρκων δίνουν κάλυψη στην περιοχή. Οι ελληνικές αρχές λένε πως ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι τον Αύγουστο όταν ο Ελληνικός και ο Τουρκικός στόλος ήταν ο ένας απέναντι από τον άλλο στο Αιγαίο και με το Oruc Reis να προκαλεί συνεχώς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, βρισκόταν σε εξέλιξη η σκοτεινή δράση των δύο ανδρών που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Τα προφίλ των δύο ανδρών
Το προφίλ του πρώτου κατηγορουμένου είναι ένας 35χρονος, ο οποίος εργάζεται στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου στη θέση του γενικού γραμματέα.

«Ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού Προξενείου ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μας εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι 35 ετών και ζει τα τελευταία 5 χρόνια στη Ρόδο με την σύζυγό του. Διατηρούσε προφίλ στο facebook και προπαγάνδιζε υπέρ της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης –όπως βέβαια κάνουν πολλοί μειονοτικοί στη Θράκη και μάλιστα και Δήμαρχοι!-, προέβαινε συχνά σε αναρτήσεις με εθνικιστικά τουρκικά σύμβολα και γενικότερα είχε μια ξεκάθαρα δεδηλωμένη στάση κατά των ελληνικών συμφερόντων.»

Ο δεύτερος άνδρας που κατηγορείται για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας είναι ο 55χρονος που εργάζεται ως μάγειρας στο πλοίο που εκτελεί δρομολόγια προς το Καστελόριζο. Έχει και αυτός καταγωγή από την Ροδόπη και υποστήριξε στις αρχές ότι γνώρισε τον 35χρονο σε κοινωνική εκδήλωση στην Ρόδο με άλλα άτομα από την Κομοτηνή.

Στο σπίτι του γενικού γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσίας δικαστικού λειτουργού. Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οχτώ κινητά τηλέφωνα. Όλα θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου θα αναζητηθούν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα των αρχών.

Δίκτυο συνεργατών αναζητά η ΕΥΠ
Την ίδια ώρα η ΕΥΠ αναζητά πιθανό δίκτυο και άλλων συνεργατών που έδιναν στοιχεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο μάγειρας, ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου τον στρατολόγησε και του ζητούσε να του μεταφέρει πληροφορίες για το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο, τα νούμερα που αναγράφονται στα πολεμικά πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή, να τα βγάζει φωτογραφίες και να του περιγράφει ακριβώς τι έχουν πάνω.

Επίσης τού ζητούσε, όταν ως επιβάτες στο πλοίο ήταν στρατιωτικοί, να προσπαθεί να κρυφακούει τις συνομιλίες τους και να τους απαθανατίζει με το κινητό του.

Οι συναντήσεις των δυο ανδρών γίνονταν σε καφενεία της Ρόδου και ο μάγειρας υποστηρίζει ότι δεν εισέπραττε χρήματα αλλά ότι το έκανε γιατί ο υπάλληλος του προξενείου τον είχε πείσει ότι ήταν υποχρέωση τους να βοηθούν τη χώρα της …»Μητέρας» Τουρκίας.

«Δεν έκανα τίποτα για τα χρήματα. Μόνο ένα καλό κινητό πήρα για να βγάζω λεπτομερείς φωτογραφίες. Ό,τι έκανα το έκανα για τη «μητέρα πατρίδα» την Τουρκία», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια