GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι]

  Ετήσια εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Οι δικαιούχοι μπορούν ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάσ...

 

Ετήσια εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Οι δικαιούχοι μπορούν ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους με τους κωδικούς του TAXISnet.

Η διεύθυνση της ψηφιακής πλατφόρμας είναι:
https://oreina.epidomata.gov.gr/

Μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με email ή με sms αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο για την έγκριση ή την απόρριψή του.

Στις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών από τον ΟΠΕΚΑ ενώ έχει ήδη εγκριθεί το ποσό για την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του ΟΠΕΚΑ για όσους το δικαιούνται το 2019 και το 2020.

Ειδικότερα εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 4.500.000 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στους δικαιούχους ετών 2019 – 2020.

Το ποσό του επιδόματος:
600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή
300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 έως 4.700 ευρώ.

Για τον υπολογισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος προσμετρούνται το φορολογητέο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα όπως επίσης και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα όλων των μελών της οικογένειας του αιτούντος.

Δεν προσμετρώνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το Επίδομα Παιδιού, το Επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, καθώς και τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία καθώς και η εισοδηματική ενίσχυση που χορηγείται σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια