GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[Δίχως τέλος οι προκλήσεις Ερντογάν: Δώρισε στην Αγιά Σοφιά πίνακα με στίχους από το Κοράνι]

    Πρόκειται για πίνακα διαστάσεων 234×350 εκ. και οι στίχοι είναι γραμμένοι σε μαύρο φόντο από τον καλλιγράφο Μεχμέτ Οζτσάι. Οι στίχοι ε...

 

 

Πρόκειται για πίνακα διαστάσεων 234×350 εκ. και οι στίχοι είναι γραμμένοι σε μαύρο φόντο από τον καλλιγράφο Μεχμέτ Οζτσάι. Οι στίχοι είναι ο 159ος και 160ός από το κεφάλαιο Al-i İmran του Κορανίου.

Στο κάτω μέρος του πίνακα, που ήδη έχει κρεμαστεί, περιλαμβάνει το όνομα του καλλιγράφου και την ημερομηνία της δωρεάς, καθώς και την επιγραφή: «Αφιερώθηκε στο τζαμί Αγία Σοφία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το άνοιγμα ξανά», για να θυμούνται… όλοι ότι ο Τούρκος πρόεδρος την έκανε ξανά τζαμί.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο “Anadolu”, στον πίνακα αναγράφεται το εξής: «Ήσασταν ευγενικοί προς εκείνους, με τη χάρη του Αλλάχ. Εάν ήσασταν αγενείς και σκληροί, σίγουρα θα είχαν φύγει από γύρω σας. Συγχωρέστε τους, ζητήστε τη συγχώρεσή τους, συμβουλευτείτε τους για το θέμα και εμπιστευτείτε τον Αλλάχ όταν αποφασίζετε, πραγματικά, ο Αλλάχ αγαπάει εκείνους που τον εμπιστεύονται. Εάν ο Αλλάχ σας βοηθήσει, δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να σας νικήσει· εάν σας αφήσει χωρίς βοήθεια, ποιος μπορεί να σας βοηθήσει μετά από αυτόν; Άρα ας πιστέψουμε μόνο στον Αλλάχ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια