GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



[ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ στην Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης! -Τι προτείνει για τουρισμό και αγροτο-οικονομία]

  -Ήταν εξαιρετικό ότι δόθηκε η ευκαιρία να κατατεθούν προτάσεις ευρύτερα και χωρίς περιορισμούς τονίζει ο γνωστός Περιφερειακός Σύμβουλος Ξ...

 

-Ήταν εξαιρετικό ότι δόθηκε η ευκαιρία να κατατεθούν προτάσεις ευρύτερα και χωρίς περιορισμούς τονίζει ο γνωστός Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης

Τις προτάσεις που κατέθεσε ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης και πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης στην Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης, γνωστοποίησε με επιστολή του χθες στον «Μ».

Αναλυτικότερα στην επιστολή του στην εφημερίδα μας ο Μιχάλης Αμοιρίδης αναφέρει τα παρακάτω:

«Σας ενημερώνω για τις προτάσεις που κατέθεσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης.

Ήταν εξαιρετικό ότι δόθηκε η ευκαιρία να κατατεθούν προτάσεις ευρύτερα και χωρίς περιορισμούς, ως πολίτης αυτής της περιοχής θεώρησα υποχρέωση μου να συμμετέχω και εγώ και ελπίζω το αποτέλεσμα των εργασιών της επιτροπής να καταλήξει σε δράσεις τόσο άμεσες για την ανάσχεση των προβλημάτων όσο και μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού με μετρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία μας.

Μιχάλης Αμοιρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης»


Αναλυτικότερα:
ΜΙΧΑΗΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ «Συνοπτικές Προτάσεις για την ανάπτυξη της Θράκης»

Χωρίς τετριμμένα που όλοι έχουμε ακούσει πολλές φορές και χωρίς ανάπτυξη επιχειρημάτων για την ανάγκη τους-μιας και αυτό εξυπακούεται από την σύσταση της επιτροπής- καταθέτω προτάσεις προς επεξεργασία από την αξιότιμο επιτροπή σας σημειώνοντας μόνο ότι: ανάπτυξη χωρίς εργαλεία ισχυρά δεν γίνεται όπως δεν γίνεται να τύχει διακριτής αναπτυξιακής επιτάχυνσης χωρίς ισχυρές διακρίσεις έναντι άλλων περιοχών όσο και εάν αυτό δεν ακούγεται καλά στις άλλες περιοχές:

Α) ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1. Επιδότηση ασφαλιστικού κόστους και μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές  στις επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν την κύρια έδρα τους σε Δημοτικό Διαμέρισμα σε επαφή με τα σύνορα. Αναφέρω δημοτικό διαμέρισμα και όχι Δήμο. Το κύρια εγκατάσταση θα αναφέρεται στον αριθμό των εργαζομένων στην εγκατάσταση που θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος κατά 50% έναντι των εργαζομένων της ίδιας επιχείρησης στα άλλα υποκαταστήματα της.
2. Επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή θα απαλλάσσονται από το ΦΠΑ στα τιμολόγια όλων των δαπανών τους με βάση την εγκριτική απόφαση και ανεξάρτητα άλλων επιχορηγήσεων ή διευκολύνσεων. Έτσι θα αυξηθεί η ρευστότητα τους, θα εξισορροπηθούν τα πλεονεκτήματα από τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές, δεν θα αναμένουν επιστροφές ΦΠΑ. Αυτό δεν προκαλεί επιβάρυνση στο κρατικό προϋπολογισμό διότι το ΦΠΑ επενδύσεων ούτως ή άλλως επιστρέφεται.
3. Αυξημένες επιχορηγήσεις επενδύσεων σε ποσοστό 50% έναντι του αμέσως μεγαλύτερου σε άλλες περιοχές του ίδιου μέτρου και προγράμματος.
4. Δωρεάν παροχή γης κατάλληλης για εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγικής επένδυσης με υποχρέωση ολοκλήρωσης επένδυσης εντός τετραετίας και διατήρησης τουλάχιστον για 15 χρόνια.
5. Επιδότηση αγοράς κατοικίας α και β με μείωση των φόρων μεταβίβασης και φόρων λειτουργίας. Επιχορήγηση 40% αντικειμενικής έως 120 μ2 και επιδότηση δανείου για το υπόλοιπο με την εγγύηση της κατοικίας.
6. Ανακατασκευή διατηρητέων κτιρίων ιδιοκτησίας δημοσίου ή τραπεζών από το κράτος και χορήγηση τους με προϋποθέσεις σε start up επιχειρήσεις και νέους επαγγελματίες από το εξωτερικό για την δημιουργία κοιτίδας νεοφυούς επιχειρηματικής ανάπτυξης. Η μελέτη αδειοδότηση κατασκευή μπορεί να γίνει από εταιρεία στα πρότυπα είτε ακόμη και από την ίδια την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.
7. Αναπτυξιακός νόμος κίνητρα ενιαία χωρίς καμία εξαίρεση δημοτικών διαμερισμάτων.


Β) ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

1. Αρδευτικά δίκτυα.
2. Έργα εμπλουτισμού ποιοτικά ποσοτικά υδροφόρου ορίζοντα
3. Επενδύσεις εκσυγχρονισμού, συσκευασίας, μεταφοράς.
4. Νέοι αγρότες
5. Αναδασμοί

Γ)ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.Υποδομές πρόσβασης
2.Έργα ανάδειξης θεματικών δραστηριοτήτων
3.Δράσεις προβολής, με ένταση και διασπορά σε κοινό Ελλάδας και λοιπών χωρών
4.Ανάδειξη εμβληματικών τουριστικών πόρων
5.Εκπαίδευση στα τουριστικά επαγγέλματα
6.Ενημέρωση και ενίσχυση της απασχόλησης παροχής υπηρεσίας στο τουρισμό πέραν την παραλιακής ζώνης σε πόλεις και ενδοχώρα.

Ξάνθη,  26-10-2020

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Αμοιρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης
Ταχ. Δ/νση: 40 Εκκλησιών 33 – Ξάνθη



 

 

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια