GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Επίδομα 800 και 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται αναστολές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου]

  Ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα οι πληρωμές ειδικών αποζημιώσεων για τις ημέρες αναστολής εργασίας του Νοεμβρίου με βάση τα 800 ευρ...

 

Ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα οι πληρωμές ειδικών αποζημιώσεων για τις ημέρες αναστολής εργασίας του Νοεμβρίου με βάση τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους σε κλειστές επιχειρήσεις, ενώ για τις πληττόμενες η καταβολή ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως υπάρχουν εργαζόμενοι σε αναστολή που δεν έλαβαν την Παρασκευή την αποζημίωση. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας διότι οι επιχειρήσεις δεν ανήκουν στις κλειστές, είτε οι εργοδότες δεν έχουν κάνει σωστά την αίτηση είτε τα δηλωθέντα στοιχεία είναι λανθασμένα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πάρουν τα χρήματα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Καθώς το lockdown επεκτείνεται και τον Δεκέμβριο, ομοίως θα επεκταθεί και το μέτρο των αναστολών συμβάσεων που καλύπτονται με την ειδική αποζημίωση.

Στις 8 Δεκεμβρίου ξεκινούν στο σύστημα «Εργάνη» οι δηλώσεις εργαζομένων και εργοδοτών για τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων μηνός Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας για επιστροφή στο επίδομα 534 ευρώ τον Δεκέμβριο, αντί του επιδόματος 800 ευρώ, που ήταν για τον μήνα Νοέμβριο.

Ειδικά για τον Νοέμβριο, εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων, η ειδική αποζημίωση υπολογίστηκε με ποσό βάσης τα 800 ευρώ για 30 ημέρες και ειδικά για τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν την ανακοίνωσή του, δηλαδή μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου. Ήδη έχουν εξοφληθεί οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή.

Από τις 21 Δεκεμβρίου το κράτος θα καταβάλλει το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στην χρονική διάρκεια των αναστολών για τους επτά από τους οκτώ μήνες, από Μάιο έως και Νοέμβριο, με βάση υπολογισμού την αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ και 800 ευρώ για το Νοέμβριο.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια