GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


[Οι 25 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας]

Η Ελλάδα είναι ξακουστή σε ολόκληρο τον κόσμο για το καλοκαίρι και τα νησιά της, και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Αντιθέτως! Π...


Η Ελλάδα είναι ξακουστή σε ολόκληρο τον κόσμο για το καλοκαίρι και τα νησιά της, και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Αντιθέτως! Ποιος δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε μια από τις πολλές μαγευτικές παραλίες της χώρας μας;

Οι παραδεισένιες παραλίες και τα νησιά είναι πολλές φορές ταυτόσημα με την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί, όπου σταθείς και όπου βρεθείς, υπάρχει μια παραλία που θα σε εκπλήξει και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό χάρη στην ιδιαιτερότητα και το φυσικό κάλλος που διαθέτει.

Ωστόσο, ποιες είναι οι πιο αξιοθαύμαστες και ονειρικές παραλίες της Ελλάδας; Ποιες είναι εκείνες που δεν πρέπει να λείπουν από τα to-see σας;

Για να μην ψάχνεστε, συγκεντρώσαμε τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας και σας τις παρουσιάζουμε για να είστε προετοιμασμένοι!

Δείτε αναλυτικά τις παραλίες της χώρας που θυμίζουν επίγειο παράδεισο:


ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΗΛΟ



Η ξακουστή παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο δεν περνά απαρατήρητη και σίγουρα έχετε δει χιλιάδες φωτογραφίες στα social media. Η παραλία πήρε το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές, οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Φτάνοντας εκεί θα παρατηρήσετε την απουσία βλάστησης. Ωστόσο, αυτή αντικαθίσταται από ηφαιστειογενή βράχια λευκού χρώματος, τα οποία «εισβάλλουν» στα κρυστάλλινα νερά δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και παντού υπάρχουν βράχια, ωστόσο σε ένα σημείο θα βρείτε λίγη αμμουδιά.

Για τους τολμηρούς, προτείνουμε να εξερευνήσουν τον μαγευτικό βυθό των πεντακάθαρων αυτών νερών. Προσοχή βέβαια απαιτείται όταν η «μητέρα Φύση» πνέει δυνατούς βόρειους ανέμους στο σημείο, καθώς δυσκολεύει την παραμονή σας εκεί. Ο ιδανικός καιρός είναι να υπάρχει λίγη άπνοια. Από εκεί και πέρα, δεν έχει σημασία ούτε η ώρα ούτε τίποτα. Το Σαρακήνικο στη Μήλο αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε επισκέπτη, καθώς το σεληνιακό αυτό τοπίο, τα σμαραγδένια νερά και η αντανάκλαση του φωτός πάνω στα βράχια «συναρμολογούν» ένα ειδυλλιακό τοπίο.


«ΔΆΚΡΥ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ» ΣΤΗ ΘΑΣΟ



Ολόκληρη η Θάσος είναι μοναδική και αποτελεί μια τεράστια εμπειρία ζωής. Το νησί έχει κερδίσει φανατικό κοινό τα τελευταία χρόνια, που σπεύδει να απολαύσει τις βουτιές του στις τροπικές παραλίες του, οι οποίες περικλείονται από καταπράσινα πευκοδάση και ελαιώνες. Η αύρα που αναδίδει η Θάσος αλλά και τα φυσικά τοπία που διαθέτει θα σας μεταφέρουν σε ένα μαγευτικό σκηνικό. Μπορεί για πολλούς να φαντάζει δύσκολα προσβάσιμη, ωστόσο η απαράμιλλη ομορφιά της μπορεί να ανταμείψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Σας προτείνουμε την πρώτη σας βουτιά να την κάνετε στην παραλία Γκιόλα ή αλλιώς «Δάκρυ της Αφροδίτης». Πρόκειται για μια φυσική πισίνα στην περιοχή Αστρίς, που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Από εκεί και πέρα, βέβαια, η Θάσος είναι ένας πραγματικός παράδεισος και οι επιλογές πολλές. Η κατάφυτη παραλία Σαλιάρα και η Αλυκή, για παράδειγμα, θα σας ξετρελάνουν.


ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



Μπάλος. Στο άκουσμα αυτό το μυαλό μας πάει αβίαστα, και συνειρμικά ίσως, στον αγαπημένο κρητικό χορό. Εδώ όμως μιλάμε για την εξωτική παραλία με την άγρια ομορφιά που σχηματίζεται μεταξύ της χερσονήσου της Γραμβούσας και του ακρωτηρίου Τηγάνι στα Χανιά της Κρήτης. Κάποια χρόνια πίσω, τον όρμο αυτόν γνώριζαν μονάχα ντόπιοι ψαράδες. Πλέον όμως αυτό έχει αλλάξει άρδην. Λίγο η ψιλή ροζ άμμος, που εντυπωσιάζει, λίγο τα κυανοπράσινα αβαθή νερά, λίγο η κρητική αύρα, και voilà, έτοιμο το ιδανικό σκηνικό που την κάνει μια από τις πιο διάσημες και πολυσύχναστες παραλίες της χώρα μας.

Η Λιμνοθάλασσα του Μπάλου κατακλύζεται κάθε χρόνο από χιλιάδες τουρίστες και φανατικούς υποστηρικτές του κάμπινγκ. Μια φιλική συμβουλή: Αν σας αρέσει η πολυκοσμία, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι μήνες που πνίγεται από κόσμο. Αν, πάλι, προτιμάτε ηρεμία και χαλάρωση, επιλέξτε διακοπές είτε τον Ιούνιο είτε τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, δεν γίνεται να παραλείψετε και μια επίσκεψη στην Ήμερη Γραμβούσα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, και ειδικότερα στο ενετικό κάστρο της, που στέκεται εκεί από το 1584 περίπου και αποτελεί σύμβολο της περιοχής.


ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ



«Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη…» που έλεγε και ο Κ. Π. Καβάφης. Το νησί αυτό είναι ξακουστό για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι τα καταγάλανα και διαυγή νερά του. Η πιο διάσημη παραλία της Ιθάκης είναι η Πλατιά Άμμος, και σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι η μόνη που διαθέτει ολόλευκη ψιλή άμμο. Όλες τις άλλες, όπως το κοσμικό Φιλιατρό ή τη Λεύκη, τις κοσμούν μεγάλα λευκά βότσαλα.

Είναι δεδομένο πως ένα νησί των Επτανήσων σαν και αυτό δεν μπορεί να σας απογοητεύσει. Κι αυτό γιατί η ομορφιά του είναι αυθεντική και πηγαία και καταφέρνει να κερδίσει όποιον την επισκέπτεται δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια.


ΧΡΥΣΗ ΣΤΟ ΛΑΣΙΣΙ



Η Χρυσή, αποκαλούμενη και ως Γαϊδουρονήσι, είναι νησίδα στο Λιβυκό Πέλαγος και αποτελεί τον απόλυτο εξωτικό προορισμό. Βρίσκεται περίπου 13,8 χλμ. νότια της Ιεράπετρας, ενώ 700 περίπου μέτρα ανατολικά της βρίσκεται η νησίδα Μικρονήσι. Η νήσος Χρυσή προστατεύεται από το Natura 2000 ως «περιοχή έντονου φυσικού κάλλους».

Φιλοξενεί το μεγαλύτερο φυσικά σχηματιζόμενο δάσος λιβανέζικου κέδρου σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ οφείλει το όνομά της στη χρυσαφένια λεπτή άμμο της με μπόλικα κοχύλια. Επιπλέον, τα νερά της είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα.


ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ



Η Τήνος είναι ένα πανέμορφο νησί που, αν και γνωστό για την εκκλησία του, διαθέτει και πανέμορφες παραλίες. Η πιο διάσημη παραλία του νησιού ονομάζεται Κολυμπήθρα με τη Μικρή και Μεγάλη Άμμο και τα βαθιά νερά της, που είναι απέναντι από το γνωστό Δρακονήσι.

Βρίσκεται 15 χλμ. από τη Χώρα του νησιού και είναι must-see εξόρμηση για να απολαύσετε το μπάνιο σας προτού επισκεφτείτε τη Μεγαλόχαρη.


ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ



Η Ζάκυνθος (ή αλλιώς Τζάντε ή Φιόρο του Λεβάντε) αν έχει κάτι για το οποίο μπορεί και πρέπει να υπερηφανεύεται είναι οι παραλίες της. Σε ολόκληρο το νησί μπορείτε να βρείτε μοναδικές παραλίες που σας μεταφέρουν σε ένα εντελώς διαφορετικό mood. Από τη λίστα αυτή, λοιπόν, δεν θα  μπορούσε να λείπει η πιο ξακουστή παραλία του νησιού, το Ναυάγιο, που βρίσκεται στην απομονωμένη ακτή Αϊ-Γιώργης. Για την ιστορία, πρόκειται για ένα πραγματικό ναυάγιο πλοίου, γνωστό και ως «Παναγιώτης», το οποίο εντοπίστηκε το 1980 και, όπως έχει διαπιστωθεί, μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

Στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού, λοιπόν, βρίσκεται μια από τις πιο Instagrammable ακτές της Ελλάδας. Ομολογουμένως είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο που έχει να επιδείξει το νησί της Ζακύνθου. Κάθε χρόνο πλημμυρίζει από κόσμο που επιθυμεί να το απολαύσει. Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία βέβαια, είναι δυνατή μόνο με σκάφος. Ακόμα να πάτε;


ΒΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΟΥΜΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΞΟΥ



Οι Παξοί και οι Αντίπαξοι είναι μικρά στολίδια του Ιονίου που οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να επισκεφθούμε. Αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν, όπως και για τους φυσιολάτρες. Είναι ένας ονειρικός προορισμός του Ιονίου, που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη ομορφιά του και τις εξωτικές παραλίες του.

Η Βρίκα και το Βουτούμι στους Αντίπαξους είναι δύο από τις πιο γνωστές παραλίες. Θα σας καθηλώσουν με τα κρυστάλλινα νερά και την παραδεισένια ομορφιά τους, που μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Επιπλέον, τα τοπικά εδέσματα στα ταβερνάκια θα σας ξετρελάνουν και με το παραπάνω!


ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ




Η Σαμοθράκη πληροί όλες τις προϋποθέσεις για χαλαρές και εναλλακτικές διακοπές, μακριά από κοσμικά στέκια και ξέφρενη νυχτερινή ζωή. Βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο, νοτιοδυτικά των εκβολών του ποταμού Έβρου, ενώ απέχει γύρω στα 50 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Επιπρόσθετα, να σημειωθεί πως, μετά τα βουνά της Κρήτης, ένα από τα πιο ορεινά σημεία του Αιγαίου είναι η Σαμοθράκη. Κι αυτό γιατί στην επιφάνειά της στέκεται επιβλητικά το όρος Σάος, με υψηλότερη κορυφή το Φεγγάρι, στα 1.614 μέτρα. Έτσι, η ορεινή Σαμοθράκη έχει πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά, επιβλητικούς καταρράκτες και πολλά ρυάκια. Κατ’ επέκταση, το νησί διαθέτει παραλίες μέσα σε κατάφυτα τοπία, όπως είναι η Παχιά Άμμος. Βρίσκεται περίπου 17 χλμ. μακριά από την Καμαριώτισσα και είναι η μοναδική παραλία της Σαμοθράκης με γαλαζοπράσινα νερά και άμμο.


ΣΥΒΟΤΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ



Τα Σύβοτα απέχουν 24 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για ένα κατάφυτο παραθαλάσσιο μέρος με πετρόχτιστους οικισμούς, φόντο τα ψηλά βουνά της Ηπείρου και τις μαγευτικές ακτές του Ιονίου. Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν κλειστό κολπίσκο με διάσπαρτα νησάκια και βραχονησίδες όπως το Μαύρο Όρος και ο Άγιος Νικόλαος.

Τους ντόπιους θα τους ακούσετε να τα αποκαλούν και Μούρτο, που ήταν η ονομασία τους μέχρι και το 1913 από τους Τούρκους. Πλέον, πολλοί τα θεωρούν ως την «Καραϊβική της Ελλάδας». Μια βουτιά στα νερά τους θα σας κάνει να νιώσετε μοναδικά και να καταλάβετε γιατί τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερους πιστούς επισκέπτες.


ΛΙΒΑΔΙ-ΦΥΚΙΟ ΣΤΗ ΔΟΝΟΥΣΑ




Η Δονούσα στις Μικρές Κυκλάδες μπορεί να μην είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας μας, ωστόσο όσοι ξέρουν να ταξιδεύουν την έχουν επισκεφθεί επανειλημμένως. Κι αυτό γιατί, παρά το μέγεθός της, μπορεί να προσφέρει τόσο πολλά σε κάθε επισκέπτη. Ενδείκνυται για στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης αλλά και απομόνωσης, ενώ χάρη στο μέγεθός της μπορείτε να κάνετε μια βόλτα από όλες τις παραλίες του νησιού και να απολαύσετε τα καταγάλανα νερά τους. Σε όποιο σημείο του νησιού και αν σταθείτε, γύρω σας υπάρχει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, που «μιλάει» στην ψυχούλα σας και σας δίνει την εσωτερική γαλήνη που αναζητάτε.

Την πρώτη σας βουτιά πρέπει να την κάνετε στη μικρή και ήσυχη παραλία Λιβάδι-Φύκιο, που βρίσκεται στον απάνεμο κόλπο κάτω από τον οικισμό Μερσήνι. Είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Δονούσας, με βαθυπράσινα νερά, ολόλευκη άμμο και αρμυρίκια για φυσική σκιά. Να σημειωθεί πως το Φύκιο ενώνεται με το Λιβάδι με ένα μικρό μονοπατάκι. Αν θέλετε κάτι λιγότερο απομονωμένο, προτιμήστε τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, τον Σταυρό, με τη χρυσαφένια άμμο, που βρίσκεται κοντά τόσο στην κεντρική αγορά όσο και στις ταβέρνες για ντόπιο ψαράκι.


ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ


Το νησί της Αλοννήσου είναι πραγματικά υπέροχο και θα σας εκπλήξει με την ομορφιά και τη γραφικότητά του. Μια βόλτα στη μικρή του Χώρα είναι αρκετή για να μην ξεκολλάτε. Οι παραλίες της Αλοννήσου προσθέτουν στην ομορφιά και τη γαλήνη του νησιού. Η παραλία Άγιος Δημήτριος, δε, με τα καταγάλανα διάφανα νερά και το μεγάλα ολόλευκα βότσαλα θα σας κερδίσει και θα σας δώσει αυτό ακριβώς που χρειάζεστε: ψυχική ηρεμία.

Είναι κοντά στους οικισμούς Καλαμάκια και Στενή Βάλα, ενώ απέναντί της βρίσκεται η νησίδα Περιστέρα. Τη μία πλευρά της παραλίας δεν την πιάνει τόσο ο αέρας, και η θάλασσα είναι συνήθως «λάδι». Η άλλη έχει πιο συχνά φουρτούνες και το κύμα που σηκώνεται είναι άξιο εκμετάλλευσης από τους επίδοξους surfers που την επισκέπτονται. Η επιλογή είναι δική σας! Τα νερά εξάλλου, είτε με κύμα είτε χωρίς, παραμένουν κρυστάλλινα.


ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ



Στην Ικαρία ο χρόνος δεν υπάρχει και το χαλαρό vibe των ανθρώπων της θα σας εκπλήξει και θα σας βάλει τόσο αβίαστα σε ένα διαφορετικό mood διακοπών. Η Ικαρία είναι ένα μεγάλο νησί με φιλόξενους ανθρώπους, άγρια ομορφιά και μεγάλες αποστάσεις. Γι’ αυτό το μεταφορικό μέσο είναι απαραίτητο. Είναι φημισμένη για τα παραδοσιακά πανηγύρια της και τη γλυκιά ζάλη που προσφέρουν το ντόπιο κρασί και ο ικαριώτικος χορός, που δεν σταματά ποτέ. Είναι γνωστή όμως και για τις παραλίες της.

Η πιο διάσημη είναι η περιβόητη παραλία Σεϋχέλλες, η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις παραλίες του ομώνυμου νησιωτικού κράτους στον Ινδικό Ωκεανό. Είναι ένα μικρό άνοιγμα αμμουδιάς ανάμεσα σε επιβλητικά βράχια. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα. Επίσης, η πρόσβαση  σε αυτήν είναι εφικτή με δύο τρόπους: Πρώτον, κατάβαση μέσα από τα βράχια ‒ υπάρχει βέβαια κάτι σαν μονοπάτι που διευκολύνει την κατάσταση. Και δεύτερον, με σκάφος που εκτελεί δρομολόγια από διπλανό λιμανάκι. Όπως και να έχει, θα σας μαγέψει, όπως και ολόκληρο το νησί. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το Φαράγγι του Νας στις Ράχες για να θαυμάσετε τον μεγαλύτερο ποταμό της Ικαρίας, τον Χάλαρη.


ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ



Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς της Μεσσηνίας. Το όνομά της προέρχεται από το Βουφράς, δηλαδή το σημείο «που ζουν τα βόδια». Σε αρχαία επιγραφή αναφέρεται και ως Βούβοτα – Βοϊδοκοιλιά, κάτι το οποίο πιθανόν παραπέμπει στον ιδιαίτερο σχηματισμό της, που θυμίζει το γράμμα Ω αλλά και την κοιλιά του βοδιού.

Η παραλία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή του Natura 2000 με σημαντική βιοποικιλότητα. Έτσι, δεν θα συναντήσετε εκεί οργανωμένη δραστηριότητα, ενώ απαγορεύεται και το ελεύθερο κάμπινγκ. Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς διαθέτει από άκρη σε άκρη λευκή ψιλή άμμο, καθαρά νερά, ενώ περικλείεται από χαμηλή βλάστηση. Ομολογουμένως, πρόκειται για μια παραλία που επιβάλλεται να επισκεφθείτε και να απολαύσετε.


ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ



Ο Μυλοπόταμος είναι μια από τις διασημότερες παραλίες του Πηλίου. Να σημειωθεί πως το Πήλιο δεν αποτελεί μονάχα χειμερινό προορισμό, όπως πολλοί νομίζουν. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στην ξακουστή Τσαγκαράδα, είναι οργανωμένη και η ιδιαιτερότητά της δεν περνά απαρατήρητη. Πρόκειται για παραλία που κόβεται στα δύο από μεγάλα βράχια. Υπάρχει βέβαια ένα μικρό μονοπατάκι κάτω από τα πελώρια βράχια που ενώνει τις δύο αμμουδιές με το μικρό βοτσαλάκι.

Το εξωτικό αυτό τοπίο έρχονται να συμπληρώσουν περίτεχνα τα πεύκα αλλά και τα νερά ενός χειμάρρου. Φυσικά, σε ένα σημείο με τόσα βράχια δεν είναι δυνατό να μην προβλέπονται και οι αναρριχήσεις για τους λάτρεις των extreme.


ΠΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ



Τα Πράσα ή Πράσσα είναι μικρός παράλιος οικισμός στην Κίμωλο, η παραλία του οποίου θα σας ξετρελάνει με τα καταγάλανα νερά της. Επίσης, στον ομώνυμο οικισμό λειτουργούν και εξαιρετικά ιαματικά λουτρά για τους λάτρεις. Η Κίμωλος είναι μικρό νησί και ενδείκνυται για χαλάρωση και περισυλλογή.

Ξεκάθαρα πρόκειται για έναν φιλόξενο παράδεισο με διάσπαρτα αρμυρίκια και ψάθινες ομπρέλες, που κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα και προσφέρουν την απαιτούμενη σκιά.


ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ



Το Φοινικόδασος και η παραλία του Βάι είναι ξακουστά στην Κρήτη. Και, φυσικά, όταν μιλάμε για φοίνικες και χρυσαφένια άμμο, τι πιο εξωτικό από αυτό; Επίσης, αποτελεί ένα από τα 19 Αισθητικά Δάση της Ελλάδας, στα οποία εντάχθηκε το 1973, διότι εκεί υπάρχει ένα είδος ενδημικού φοίνικα, ο οποίος είναι γνωστός από τη μινωική εποχή και ονομάζεται «Φοίνικας του Θεόφραστου» (Phoenix Theophrastii).

Το σημείο κοσμούν σήμερα πάνω  από 5.000 φοίνικες ηλικίας 200 και πλέον ετών. Ποιος δεν θα ήθελε λοιπόν να ξεφύγει σε έναν τροπικό παράδεισο σαν και αυτόν;


ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ



Μια ανάσα από τη Λιχάδα στη Βόρεια Εύβοια και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, βρίσκονται οι Λιχάδες ή, διαφορετικά, τα γνωστά σε όλους Λιχαδονήσια. Τα κατάφυτα νησάκια ‒7 στον αριθμό‒ με το απέραντο γαλάζιο που θυμίζουν κάτι από Καραϊβική.

Οι νησίδες αυτές προέκυψαν από έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ μεγάλο μέρος τους χάθηκε από σεισμό που έγινε το 426 π.Χ. Σήμερα, το μοναδικό οργανωμένο νησάκι με τα beach bar και τα όλα του είναι η Μανολιά. Για να φτάσετε εκεί, παίρνετε καραβάκι από τα Καμένα Βούρλα ή από τον Άγιο Γεώργιο. Μια εξόρμηση θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. Πρόκειται πραγματικά για έναν παράδεισο με πεντακάθαρα νερά.


ΚΟΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ



Η παραλία Κολώνα βρίσκεται μόλις 3 χλμ. από τη Χώρα της Κύθνου και είναι ίσως η ομορφότερη παραλία του νησιού. Ξεχωρίζει λόγω της γεωμορφολογικής ιδιαιτερότητάς της, καθώς πρόκειται για μια αμμουδιά μήκους 250 μέτρων και πλάτους 80-100 μέτρων που ενώνει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά. Οι απάνεμοι όρμοι της συχνά πυκνά φιλοξενούν σκάφη και ιστιοπλοϊκά.

Για να φτάσετε ως εκεί υπάρχουν δύο τρόποι. Μπορείτε είτε να πάρετε θαλάσσιο ταξί είτε να πάτε οδικώς μέχρι την παραλία Απόκρουση και από εκεί με τα πόδια, μέσα από έναν δύσβατο χωματόδρομο. Ωστόσο, όταν φτάσετε στην παραλία Κολώνα, θα αντιληφθείτε πως οι κόποι σας επιβραβεύτηκαν με τη μοναδική εμπειρία που μπορεί να σας προσφέρει η παραμονή σας εκεί.


ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


Όταν σκεφτόμαστε τη Λευκάδα, αυτόματα το μυαλό μας πάει στο ξακουστό Πόρτο Κατσίκι. Σύμφωνα με τους ντόπιους, όμως, η παραλία Εγκρεμνοί, στη δυτική πλευρά του νησιού, κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι μεν δύσκολα προσβάσιμη, μιας και πρέπει να κατέβετε περίπου 350 σκαλιά για να φτάσετε εκεί (αν πάτε με αμάξι), αλλά πραγματικά υπέροχη.

Μπορείτε βέβαια να φτάσετε εκεί και με καΐκι ή σκάφος από τη θάλασσα, για να κάνετε τη ζωή σας λιγάκι πιο εύκολη. Έχει έκταση περίπου 2 χλμ. και είναι περιτριγυρισμένη από γκρεμούς ‒ έτσι προέκυψε και το όνομά της εξάλλου. Όπως αντιλαμβάνεστε, η θέα κόβει την ανάσα. Ετησίως προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας λόγω των καταγάλανων νερών και της φυσικής ομορφιάς της.


ΣΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ



H Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Διαθέτει πλούσια πολιτισμική ιστορία, έχοντας κομβική σημασία στη Μεσόγειο. Επιπλέον, έχει φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο, που την καθιστά έναν από τους πιο σημαντικούς τόπους που πρέπει κανείς να επισκεφθεί έστω και μία φορά στη ζωή του. Το όνομά της το οφείλει στο πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα.

Η ατέλειωτη παραλία του Σίμου μαζί με το Σαρακήνικο στην Ελαφόνησο αποτελούν την ομορφότερη δίδυμη παραλία στη Μεσόγειο και ενδείκνυνται για χαλαρές εξορμήσεις. Το Σαρακήνικο χωρίζει την παραλία σε δύο όρμους. Από τη μία τον όρμο του Σαρακήνικου, που φτάνει μέχρι τα Κουρνόσπηλα, και από την άλλη τον όρμο του Φράγκου, που εκτείνεται μέχρι και το Φράγκο. Τις δύο παραλίες ενώνει μια σειρά από θαλασσόκεδρα.

Να σημειωθεί πως η παραλία του Σίμου, στην περιοχή της Λεύκης, διαθέτει αμμουδιά και ψιλή άμμο και αμμόλοφους ύψους μέχρι και 10 μ. Από τη στιγμή που θα βρεθείτε εκεί, θα χαθείτε στον χώρο και στον χρόνο. Τα μόνα που χρειάζεστε εξάλλου είναι το μαγιό σας και ανεβασμένη διάθεση!


ΠΡΕΒΕΛΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ



Η αμμώδης παραλία και το φαράγγι της Πρέβελης, στην έξοδο του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού όπου περνάει ο Μέγας Ποταμός, είναι μοναδικά σημεία για να επισκεφθεί κανείς στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Πρόκειται για μια πραγματική όαση, πνιγμένη στα φοινικόδεντρα του Θεόφραστου, όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο είδος!

Μπορεί το φοινικόδασος να κάηκε ολοσχερώς πριν από μια δεκαετία (το 2010), ωστόσο έχει επανέλθει σε ικανοποιητικό βαθμό και μαζί με τη λίμνη Πρέβελη συνθέτει ένα πρωτόγνωρο εξωτικό τοπίο άγριας ομορφιάς. Επιπλέον, αποτελούσε αγαπημένο προορισμό για τα Παιδιά των λουλουδιών προ ετών. Σήμερα, βέβαια, είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Νότιας Κρήτης, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο για να χαζέψουν αυτή την ιδιαιτερότητα. Εσείς ακόμα;


ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ



Τα Κουφονήσια είναι ένας πραγματικά εξωτικός παράδεισος στις Μικρές Κυκλάδες που δεν θα χορταίνετε, λόγω της αγνής και ανέγγιχτης ομορφιάς τους. Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών νησιών: το Άνω Κουφονήσι, το Κάτω Κουφονήσι και την Κέρο. Το μόνο κατοικημένο μέρος αυτού του συμπλέγματος είναι το Άνω Κουφονήσι, το οποίο και σφύζει από ζωή. Το Κάτω Κουφονήσι βέβαια, αν και σχεδόν έρημο, διαθέτει τις πιο εξωτικές παραλίες. Η Κέρος, με τη σειρά της, αποτελεί έναν σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο στα Κουφονήσια και βρίσκεται κοντά στην Αμοργό.

Τα Κουφονήσια αποτελούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της χώρας. Αν και έχουν πιστούς θαυμαστές που πάνε εκεί κάθε χρόνο, και διαρκώς αυξάνονται, δεν έχουν χάσει την αγνότητα και την αυθεντικότητά τους. Στη θέα και μόνο αυτής της μοναδικότητας ξυπνούν όλες σας οι αισθήσεις στη στιγμή. Όσα κι αν διαβάσετε για τα Κουφονήσια, δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να περιγράψουν τη μαγεία τους. Πόση ηρεμία και πόσο απέραντο γαλάζιο αντέχετε λοιπόν;


ΠΑΝΟΡΜΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ



Η απάνεμη παραλία Πάνορμος βρίσκεται 15 χλμ. από τη Χώρα και έχει κρυστάλλινα νερά και θέα μαγική, ενώ εναρμονίζεται μοναδικά με το υπόλοιπο κατάφυτο τοπίο του νησιού. Η συγκεκριμένη παραλία εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό θαμώνα με την εξαίσια παραλία της και τις λεγόμενες «αντρίνες», δηλαδή τα πολλά μικρά κολπάκια που προσθέτουν στη μαγεία της. Οι αντρίνες οφείλουν το όνομά τους σε μια ιδιαίτερη ιστορία που περιλαμβάνει παιχνίδια κατάκτησης και πειρατές. Πιο συγκεκριμένα, η Αντρίνα, μια δυναμική πειρατίνα θηλυκού γένους, έφτασε στο νησί για να το πολιορκήσει μαζί με τους άντρες της. Ηττήθηκε, όμως, γιατί οι κάτοικοι του νησιού δεν παραδόθηκαν τόσο εύκολα. Έτσι, εκείνη, μόλις έμαθε τα κακά μαντάτα, βούτηξε στα καταγάλανα νερά του νησιού και πνίγηκε.

Το νησί κατά καιρούς έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων, καθώς πέρα από τη φυσική ομορφιά που διαθέτει φιγουράρει και στο Χόλιγουντ. Πιο συγκεκριμένα, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου έγινε γνωστό μέσα από τη διάσημη ταινία «Mamma Mia». Τέλος, να σημειώσουμε πως η Σκόπελος είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά της χώρας μας και οι παραλίες της μοναδικές στο σύνολό τους. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη, γιατί το νησί των Σποράδων δεν μπορεί να σας απογοητεύσει.


ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ



Η Χαλκιδική, όπου σταθείς και όπου βρεθείς, έχει κάτι να σου προσφέρει, με τα καταπράσινα τοπία της, τα γαλαζοπράσινα νερά της και τα γραφικά χωριά της για φόντο. Το ίδιο ισχύει και για τις αναρίθμητες παραλίες της, βέβαια. Ενδεικτικά, λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε στη λίστα την παραλία Καβουρότρυπες, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Ίσως μιλάμε για μια από τις πιο εξωτικές και παραδεισένιες ακρογιαλιές της χώρας μας. Διαθέτει λευκή ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά, ενώ ως σήμα κατατεθέν της έχει μια τεράστια σκαλιστή γοργόνα, που δεσπόζει εδώ και χρόνια στα βράχια της.

Φυσικά, δεν θα ήταν σωστό να μην αναφερθούμε και στη Βουρβουρού με τα ρηχά νερά της, όπως και στην Αμμουλιανή, το νησάκι όαση απέναντι από το Άγιος Όρος. Η ομορφιά της θα σας μαγέψει και θα σας ταξιδέψει για λίγο στον Παράδεισο του Αδάμ και της Εύας. Θέλοντας ή μη, εξάλλου, «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», όσο κοινότοπο και αν ακούγεται αυτό.


ΕΣΑΣ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΑΣ;


 




Δεν υπάρχουν σχόλια